Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer dla osoby początkującej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu mam nadmiar wolnego czasu i chcialam sobie pograc w jakas gre online lecz wszystkie gry sa takie tandetne a wow zawsze mnie jakos przyciagal nigdy nie gralam w ta gre dlatego potrzebuje waszej pomocy w znalezieniu servera na ktorym naucze sie grac nie chce mozolnie expic pol dnia by wbic 10 poziom lecz tez nie chce wbic max poziomu w miesiac , najlepiej gdyby to byl server po polsku ale nie jest to konieczne nie wiem o co chodzi z addonami i dodatkami pewnie naucze sie z czasem wiec potrzebuje sciagnac gotowego klieta pod dany server 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy to aktualne ale się wypowiem. Jeśli chodzi Ci o prywatny serwer to zrobisz największy błąd  jaki można zrobić, czyli zaczynanie na privie. Nie dość że są one sporo do tyłu jeśli chodzi o content to są strasznie zabugowane.

"nie chce mozolnie expic pol dnia by wbic 10 poziom lecz tez nie chce wbic max poziomu w miesiac"

Max poziom w miesiąc to jest normalna sprawa. Na globalu się tyle expi. A nawet szybciej(ale jak ktoś nie ogarnia to trochę dłużej mu to zajmie). Serwer nie ma znaczenia, ale jeśli chcesz "polski"( nie po polsku tylko tzw. "PL" czyli serwer gdzie jest dużo polaków) to polecam Burning Legion  lub  Defias Brotherhood.

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o globala to unikaj serwerów dla początkujących graczy. Są ono mało zaludnione i po pewnym czasie zacznie ci ludzi brakować do instancji czy raidu, o gildii już nie wspominając.

2sbu2dv.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o globala to unikaj serwerów dla początkujących graczy. Są ono mało zaludnione i po pewnym czasie zacznie ci ludzi brakować do instancji czy raidu, o gildii już nie wspominając.

Heloł. Mamy cross-ralm. Jedynie gildia może być problemem.

Opublikowano

W kwestii globa dużo do powiedzenia nie mam, ponieważ blizzardowi dałem pieniądze tylko za miesiąc gry, natomiast sporo czasu poświęciłem prywatnym serwerom.

I teraz pytanie do Ciebie:

Wolisz grać pvp czy pve?

-Jeśli lubisz pvp to polecam serwery typu monster-wow czy coś w ten deseń. W mojej opinii pvp na wyższych dodatkach jest ciekawsze.

-Jeśli natomiast lubujesz się w raidowaniu, a pvp grasz tylko po to by dobrze się bawić z dograną wcześniej ekipą to zachęcam Cię do grania na starszych dodatkach, a w szczególności Wotlk, gdzie w mojej opinii kontent pve jest najlepiej wykonany i mega wciągający. Z tego typu serwerów najwiecej czasu poświęciłem sunwell.pl, to zabrzmi trochę jak reklama jednakże jest to jeden z lepiej oskryptowanych serwerów wotlk.

Ja sam najwięcej czasu spędziłem na Sunwellu (patch 3.3.5a) i Atlantiss.eu (patch 4.3.4).

Jeśli masz jakieś pytania dotyczące powyższych serwerów to chętnie udziele odpowiedzi.

@Edit
Unikaj ratów większych niż 2x, tam max level nie znaczy nic.

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...