Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sytuacja Powodziowa Na Południu Polski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Jak wiem przez nasz klimat polski wiosny mamy jakie mamy i zdarza się, że występują powodzie (ew. stany powodziowe).

O co mi chodzi, konkretnie internet, telewizja, radio i gazety, ogólnie media bombardują nas informacjami, ze jest coraz gorzej, wody przybywa itd.

Nawet pojawiają się głosy, że może się powtórzyć sytuacja z 97', kiedy miejsce miała powódź.

I teraz pytanie do userów, szczególnie którzy mieszkają w tamtych rejonach, bo mam znajomych którzy po dziś dzień na swoim domu mają zaznaczoną linię najwyższego poziomu wody.

Jak wygląda sytuacja waszymi oczami, a do całej reszty co mysli o tej sytuacji, bo przeciez to nie pierwszy raz, że powstaje takie zagrożenie.

PS Chciałem napisać pierwszy temat po powrocie w miarę sensowny i na poziomie i myśle, że właśnie ten taki będzie ;)

Pozdro,

Makin ;)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ehhh... rzeka wylała ( taka wielka kałuża powstała :) ), pozalewało większość piwnic u moich sąsiadów, zerwało parę mostków.

Opublikowano

U mnie nic wielkiego, pół ogrodu zalało wodą wysokości brodzika. U kolegów z klasy pozalewało piwnice, u mnie tylko trochę wody się pokazała (w piwnicy). W miescie obok mnie wylała rzeka, cpn i biedronka zostały zalane, droga zamknięta. Nie miałem przez pewien czas internetu, a teraz jest bardzo zamulony. Mam nadzieję, że to się skończy, bo to nie jest śmieszne jak Ci ogród zalewa, a psa (owczarek niemiecki) musisz chować do garażu. U mnie nie jest najgorzej, w mieście obok jest dość źle, ale są miasta, które mają większy poziom wody.

Opublikowano

ja mieszkam nie daleko granicy czeskiej, (czyli góry) ja mnieszkam na wzniesieniu i mam roche wody w piwnicy ale kumplowi z klasy woda zalala parter,

ale drogi wygladaja jak potoki a potoki jak rzeki ;d wiecie ile upraw sie zniszczu przez stojaca wode na polach? ;o

So what we get drunk

So what we smoke weed

We’re just having fun

We don’t care who sees

So what we go out

That’s how it’s supposed to be

Living young and wild and free

Opublikowano

Na obrzeżach Krakowa pozalewane ulice i piwnice. Deszcz pada cały dzień i noc, woda już podchodzi pod wały przeciwpowodziowe

Nie jest dobrze :(

Opublikowano

Sytuacja:Nowy Sącz

Masakra!.

Boisko klubu ,, Sandecja Nowy Sącz '' który ma gigantyczne boisko niedaleko tak zwanej Kamienicy.

Poziom wody w kamienicy jest tak wysoki że na boisku jest ponad 1m wody.!

Dunajec został już wylany i to samo łubinka.

Na ulicach jest mnóstwo wody która spowodowała zamknięcie ulicy Lwowskiej i jedyna opcja przejazdu na z pierwszego na drugi koniec Nowego Sącza jest jedynie możliwa przez Rynek lecz korki są wielkie!.

1290020186-U148832.jpg

Opublikowano

Woda już jest większa niż w 97r. Byłem , widziałem na opolszczyźnie :)

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

ma tak byc o piątku, nie wiem co to bedzie jak pewnego dnia zejde do piwnicy a tam pełno wody xDD

potok kolo mnie ma teraz 2.5m :(( 1997 bylo mnie wody

So what we get drunk

So what we smoke weed

We’re just having fun

We don’t care who sees

So what we go out

That’s how it’s supposed to be

Living young and wild and free