Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie amd athlon x2 245

MisterMisiU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj postanowiłem podkręcić mój procesor athlon ii x2 245 2,9ghz niestety moja płyta główna nie pozwala na podkręcanie z poziomu biosu więc jedynym rozwiązaniem był program nvidia performance w którym udało mi się go podkręcić do 3,335 ghz przy 3,4 komputer dostawał blue screena z błędem system_service_expection dodam tylko że temperatura w stresie na overlocku 3,3 wynosi 30 stopni celcjusza, słyszałem o większych osiągnieciach na tym procesorze pokroju 3,7 ghz i moje pytanie jest następujące ponieważ bardzo bym chciał osiągnąć przynajmniej te 3,6ghz czy ten blue screen może być spowodowany przez niewyrabianie ramu ? i czy dało by się coś z tym zrobić ? dodam że jest to mój pierwszy overlocking i jestem w tym zielony, w złączniku dodam wam screeny z różnych programów, i ogólnie czy te podkręcanie da mi jakieś fps w grach typu cs:go ?, pozdraiwam

Sprzęt:

procesor: amd athlon II x2 245
karta graficzna: nvidia geforce 9500gt

zasilacz:ocz technology 500W

płyta główna: gigabyte ga-m61pme-s2p F6

ram:1x2gb jakiś tam kingstone i 1x1gb jakiś noname

post-1006426-0-36723700-1450021967_thumb.png

post-1006426-0-78994500-1450022162_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...