Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Włączenie TS3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś kumpel do mnie napisał, że TeamSpeak3 nie działa, wbiłem, odpaliłem na nowo vps i ts-3 i wyszedłem mi taki komunikat:

Do you have the right TS3 Server package for your system? You have: Linux x86_64, not Linux i386.
Starting the TeamSpeak 3 server
TeamSpeak 3 server started, for details please view the log file
root@ts-hype:/home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86#

Okej, zrobiłem Backup'a z przed paru dni. Komunikat ten sam. Co robić? aktualnie posiadam maszynę na microvps.pl, ale zaczynam się zastanawiać nad zmianą na ovh.pl, gdyż ten hosting, o ile to można nazwać hostingiem to jest jeden wielki śmiech na sali, nawet nie potrafią pomóc.
Potrzebuję szybkiej pomocy!
Z góry dzięki.

Opublikowano

Twój system na VPS jest 64 bitowy.

Ty natomiast masz zainstalowaną wersje 32 bitową.

"You have: Linux x86_64, not Linux i386."

Opublikowano

Itan ale rozumiesz, że ja zrobiłem backup z czwartku, i w ten czas wszystko było okej? Nawet po różnych restartach?

@Jest ktoś w stanie mi pomóc? Czy tylko only reinstalacja?

Opublikowano

Wadliwość systemu.

Dość często spotykam się, że ktoś zainstaluje x32 na VPS x64 i mu zadziała, lecz tak jak w twoim przypadku po czasie wykryje błąd.

Opublikowano

Itan widać, że wykryło dopiero błąd po 14dniach, aż dziwne ;) Aktualnie instaluję maszynę 64 bitową. Znasz może aktualnie działający odnośnik 64bitowy pod system? Chodzi mi o wget (odnośnik do strony). Albo gdzie go mogę szukać? Chodzi mi najlepiej o najnowszą wersję.

Opublikowano

Serwer postawiłem, to tar i wget to wiem :D Ale dzięki, że mi powiedziałeś o wadliwym systemie. Leci plusik dla Ciebie i myślę, że temat jest do zamknięcia! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...