Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Egzaminator

Gość 016critic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema tak z ciekawości zapytam czy egzaminator może wydać polecenie niezgodne z przepisami? (np. na wprost jest znak zakaz wjazdu a on chce abym tam pojechał?)

- Może też jakoś inaczej wydawać polecenia niż na skrzyżowaniu skręć w prawo/lewo? (np. Skręć w drogę podporządkowaną)

- Czy przy zadaniu pierwszym na placu chce abym włączył światła to czy mogę zapalić silnik czy nie?

Opublikowano

- Nie

- Tak

- Nie

dlaczego nie mogę odpalić silnika jeśli chce włączyć światła?

Opublikowano

dlaczego nie mogę odpalić silnika jeśli chce włączyć światła?

Dlatego, że nie na tym polega polecenie. Poza tym gdybyś musiał zaprezentować światła, musiałbyś zostawić auto na luzie, a egzaminator różnie móglby do tego podejść.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Wystarczy chyba na zapłon przekręcić, żeby światła włączyć?

o, a jak ostatnio odpaliłem samochód to nic mi nie powiedział przez światłach STOP pewnie pomyślał że jestem z denerwowany

Jak jest z tym egzaminem praktycznym ile mam czasu na zdanie go? bo coś słyszałem że pół roku mam na zdanie a potem od nowa kurs robić

No nic i tak jutro nie dam rady zdać więc zostaje mi po świętach.

Opublikowano

Tak szczerze, jeśli nie wiesz nic o jeździe autem, to po co się w ogóle za to zabierasz?

Co jeśli zdasz, a w czasie jazdy już bez egzaminatora, czy instruktora nie będziesz wiedział

co robić na drodze? Kto za Ciebie zahamuje? Zaparkuje?

W tym temacie zapytałeś o polecenia:

-jeśli poprosi o światła, p prostu włącz zasilanie auta, nie trzeba go zapalać.

- Instruktor może powiedzieć na następnym skrzyżowaniu w lewo

(pierwsze skrzyżowanie ma zakaz skrętu w lewo, więc dopiero polecenie obowiązuje na następne)

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

o, a jak ostatnio odpaliłem samochód to nic mi nie powiedział przez światłach STOP pewnie pomyślał że jestem z denerwowany

Jak jest z tym egzaminem praktycznym ile mam czasu na zdanie go? bo coś słyszałem że pół roku mam na zdanie a potem od nowa kurs robić

No nic i tak jutro nie dam rady zdać więc zostaje mi po świętach.

Teraz jest nieograniczony czas na zdawanie praktyki jeśli zdałeś teorie. Tak jak wspomniał @Xcmer po co sie pchać do czegoś czego tak na serio się nie potrafi? Trochę przewaliłeś kasę na prawko nie wynosząc nic z tego. Bo niby chodziłeś, a masz banalne i podstawowe problemy z jazdą(a co tu wspomnieć o zmianie koła na trasie itd., gdzie tego nawet nie uczą nigdzie)

Opublikowano

Teraz jest nieograniczony czas na zdawanie praktyki jeśli zdałeś teorie. Tak jak wspomniał @Xcmer po co sie pchać do czegoś czego tak na serio się nie potrafi? Trochę przewaliłeś kasę na prawko nie wynosząc nic z tego. Bo niby chodziłeś, a masz banalne i podstawowe problemy z jazdą(a co tu wspomnieć o zmianie koła na trasie itd., gdzie tego nawet nie uczą nigdzie)

niby umiem ale nadal ta cząstka niepewności jest we mnie jest to jak horkruks 

no nic temat do zamknięcia 

wesołych świąt - dużo seksu z dziewicami, pieniędzy od groma, zdrowia ile wody w oceanie 

PS jeszcze pytanie 

światła przeciwmgielne przednie na egzaminie są? czy tylko tylnie?

Opublikowano

Wszystko może się wydarzyć.

Jeśli na egzaminie jest ta niepewność, to ok.

Ale jak kompletnie nic nie rozumiesz, jak się zachowywać,

zapominasz co i jak, to czas wyrobić roczny na autobus.

Opublikowano

PS jeszcze pytanie 

światła przeciwmgielne przednie na egzaminie są? czy tylko tylnie?

Tylko tylne. Przednie nie są obowiązkowe.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

No i jak przyjacielu, zdałeś dzisiaj?

Lepiej zdać i się uczyć jeździć niż nie zdać xD

Opublikowano

Jestem idiotą do kwadratu 

popełniłem 2x ten sam błąd nie zatrzymałem się obok celu tylko przed , jestem wkurwiony na siebie i na idiotę instruktora co ze mną tego nie ćwiczył

szkoda gadać że na takim gównie padłem .. wystarczyło to zrobić i chyba parkowanie wtedy egzamin zdany JAPIERDOLE co jest z moim tępym łbem nie tak.. taka okazja się trafia raz na milion

Egzaminator powiedział że ja jako jedyny albo drugi bodajże padłem na takim czymś xD 

Opublikowano

Pamiętaj, że jak się poniżać, to z godnością :v

Jak będziesz następnym razem podchodził, to zero stresu. 

Powiedz sobie "albo rybka, albo pipka".

Ja za pierwszym razem, przy wjeździe do koperty, zamiast hamulca użyłem gazu. Koniec.

Za drugim bez stresu poszło :D

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Ranyyyy... ale co tu miał CI instruktor ćwiczyć przy zatrzymaniu u celu?

Czy na skrzyżowaniach nie zatrzymujesz się u celu?

Czy przed przejściem dla pieszych nie zatrzymujesz się u celu?

To tylko Twoja wina że nie łapiesz co to zatrzymanie, a nie instruktora.

Dwa, mogłeś się kłócić że nie zrozumiałeś polecenia (gdyby przeczytał te posty to dałby Ci ze 3 szanse)

Chodzi mi że kazał zatrzymać Ci się obok np budynku, a w Twoim przetworzeniu informacji

nie znaczy to dosłownie obok tylko no koło budynku... Masło maślane, ale rozumiesz chyba.

Opublikowano

W tym temacie zapytałeś o polecenia:

-jeśli poprosi o światła, p prostu włącz zasilanie auta, nie trzeba go zapalać.

- Instruktor może powiedzieć na następnym skrzyżowaniu w lewo

(pierwsze skrzyżowanie ma zakaz skrętu w lewo, więc dopiero polecenie obowiązuje na następne)

po pierwsze, auto po wejściu powinno mieć już przekręcony zapłon.

po drugie, nie może Ci powiedzieć 'na następnym skrzyżowaniu w lewo', kiedy na najbliższym jest zakaz, bo to niezgodne z przepisami. może użyć zwrotu 'na najbliższym MOŻLIWYM skrzyżowaniu w lewo'.

Opublikowano

po drugie, nie może Ci powiedzieć 'na następnym skrzyżowaniu w lewo', kiedy na najbliższym jest zakaz, bo to niezgodne z przepisami. może użyć zwrotu 'na najbliższym MOŻLIWYM skrzyżowaniu w lewo'.

O to mi chodziło, źle sformułowałem zdanie wybacz.

Co do auta, zapłon nie zawsze jest włączony, gdy ja zdawałem musiałem samemu to robić.

Opublikowano

Nieprawda.

Egzamin to nic strasznego, wystarczy się skupić i bez problemu można zdać za pierwszym razem.

- Może też jakoś inaczej wydawać polecenia niż na skrzyżowaniu skręć w prawo/lewo? (np. Skręć w drogę podporządkowaną)

Chociażby zawracanie.

Opublikowano

Nieprawda.

Egzamin to nic strasznego, wystarczy się skupić i bez problemu można zdać za pierwszym razem.

Chociażby zawracanie.

prawda. przynajmniej u mnie, po tym jak wsiadłem do samochodu egzaminator sam przekręcił kluczyk. zresztą nie ma to znaczenia, jak dla mnie najlepiej jest to zrobić po wejściu do auta jeśli on tego nie zrobi.

Opublikowano

Siema tak z ciekawości zapytam czy egzaminator może wydać polecenie niezgodne z przepisami? (np. na wprost jest znak zakaz wjazdu a on chce abym tam pojechał?)

Podczas zawracania może powiedzieć "na najbliższym możliwym skrzyżowaniu..."

//Edit nie zauważyłem posta wcześniej. ;__;

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Nieograniczony czas na zdawanie praktyki? A nie czasem 6 miesiecy od momentu zdania teorii?

Opublikowano

Nieograniczony czas na zdawanie praktyki? A nie czasem 6 miesiecy od momentu zdania teorii?

Po 25 sierpnia 2014 już ta zasada nie obowiązuje w prawie się zmieniło itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...