Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki douszne czy nauszne?

vouc3r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram na słuchawkach z Biedronki za 20 zł i co prawda są ciche, ale dają radę. W nich dobiłem LEM'a i sprzedałem konto. Myślę że nie byłoby problemu z wbiciem Globala. (nauszne)

Wcześniej grałem na Soniaczach z podbiciem basu wartych ok. 170zł (do muzyki) i sprawdzały się idealnie. Słyszałem więcej niż inni którzy zachwalali swoje "gamingowe" nowości. (nauszne)

Grałem też jakiś czas na dousznych słuchawkach od LG - jakościowo dobre, ale dźwięk jest zbyt płytki jak dla mnie i nie dość że beznadziejnie się tego słucha, to jeszcze dźwięk strzelania jest nie do zniesienia. Dodatkowo po pewnym czasie bolały mnie uszy ;_;

Odpowiedź jest chyba jasna :_)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Nauszne słuchawki dobrze wyciszają dźwięki otoczenia, nie wyobrażam sobie gry z dousznymi słuchawkami. : > Choć mam moje dość tanie, to genialnie wyciszają dźwięki dookoła. : ) No i rzecz jasna są wygodne. :D

Opublikowano

Zdecydowanie preferuję nauszne (Beyerdynamic Custom One Pro). Dobrze wygłuszają, są wygodne etc. Kiedyś grywałem na dousznych i nie lubiłem tego, że zahaczę i wypada, albo drapie po uszach itp.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Po pierwsze, nie szukaj słuchawek z dużym basem, bo to ogranicza ich głośność a skupia się na basie... Ja obecnie gram na słuchawkach dousznych samsunga (od telefonu) i się sprawdzają. Są wygodne, głośne, dzwięk w nich jest w 3D (słychać kroki za Tobą, obok, przed, itp). To kwestia przyzwyczajenia.

Opublikowano

Nie grasz na sali pełnej wrzeszczących kibiców więc nauszne spokojnie wystarczą :) Nie muszą być też jakieś super :)

f22b35ad191bd.gif

Opublikowano

Powiem tak - jeśli masz 100zł+ to douszne sprawdzają się minimalnie lepiej. Muszą to być jednak słuchawki douszne z naprawdę dobrym pasmem przenoszenia, impedancję oraz samą głośnością. Całkiem fajnie sprawują się słuchawki od Roccatu - można teraz dorwać słuchawki Roccat Savu + myszkę Roccat Lua za 159zł, więc jest dobry deal.

Jeżeli chodzi o nausznę, bardzo długo grałem na "DJ-skich" Phillipsach z głębokim basem. Grało się bardzo okej. Tak naprawdę kwestia przyzwyczajenia.

P.S Nie słuchaj się ludzi którzy pisza, że douszne są niewygodne. Są niewygodne, gdy masz plastikowe za 20zł z biedroniki. Słuchawki z wyższej półki dostosowują się do kształtu ucha i można powiedzieć, że są niekiedy nawet wygodniejsze niż nauszne (nie gniotą małżowin).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...