Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format Windowsa 7 problem z partycjami/BEZ BIOS-u

xBishop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Sytuacja taka:

Chcę sformatować kompa Win 7(wcześniej XP)

Próbowałem przez BIOs'a-ale mój już NIE nowy komp nie posiada Boot ;d-tego co wybiera się kolejność CD/DVD

Win7 mam na płycie,wsadzając płytę do napędu..włącza mi się instalator..wszystko niby dobrze,ale..

Nie mogę usunąć starych partycij dysku-a co za tym idzie to format jest w ogóle bez sensu bo stare dane z XP-ka są na dysku w folderze Old0000

Proszę o jakąmś pomoc ;d 

Opublikowano

Aktualizacja biosu, spróbuj pobrać inny obraz płyty windowsa7 (w moim przypadku działało, na oryginalnej płytce nie mogłem podzielić/zformatować dysku a z płytki z windows 7 all in one bez problemu mogłem).

Opublikowano

Na upartego możesz włączyć starą płytę xp, tam sformatować dysk i po sformatowaniu dysku od razu wyłączyć instalator i wgrać jeszcze raz windows 7. Kiedyś miałem podobny problem ze starym PC, na którym próbowałem zainstalować windows 7 i pamiętam, że miałem podobny problem, lecz gdy sformatowałem dysk przez płytę z windows xp wszystko się powiodło.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

On instaluje system pod systemem to nie można w ogóle skasować partycji ani jej formatować wiec problem rozwiązany, skoro nie da się tego zrobić. Wina użytkownika. 

W każdym biosie można ustawić kolejność botowania, nie przestawiłeś  tylko tego. Jak nie potrafisz w inny sposób to naciskaj  F5 / F6  i ustaw kolejność , CD/DVD pierwszy  albo USB cośtam jak masz pena. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Instaluje system pod system?..mógłbym prośić o wyajsnienie i objaśnienie jak zainstalować to poprawnie?(zainstalować-sformatować :D)

Opublikowano

Skoro nie startujesz z CD to chyba logiczne że uruchamiasz instalkę pod systemem. 

Napisałem wyraźnie że się nie da formatować zwłaszcza pierwszej partycji , możesz zainstalować tylko. W czym widzisz problem zainstalować i potem skasować stare pliki ? 

Opublikowano

też racja,Okej dzięki..zrobię tak :)

ale teraz 2 sprawa ;d nie mam sterowników w ogóle..ani audio ani grafy..jak teraz znajść i zainstalować odpowiedni?

Opublikowano

Nie rób nic, może będzie wszystko . Jak nie masz google gdzie po modelu płyty głównej szukasz sterownikóww

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...