Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS6 Zed Poradnik.

L3SnaR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie dzisiaj odświeżam swój poradnik do Zeda.

Zacznijmy od przedstawienia postaci.

Zed to zabójca jego zadaniem jest zabicie wrogiego carry/AP Carry oraz przeżycie.

Przejdźmy do omówienia umiejętności Zeda.

,,Pogarda Dla słabych" Czyli nasza pasywka działa w następujący sposób. Podstawowy atak zeda na celu który ma mniej niż 50% zdrowia zadaje dodatkowe obrażenia magiczne w wysokości 6-10% całkowitego zdrowia przeciwnika. Pasywka może zadziałać na danym obiekcie raz na 10 sekund.

,,Ostrze Shuriken" Czyli nasze Q działa w następujący sposób. Nasze Q zadaje więcej obrażeń pierwszemu trafionemu celowi pozostałe otrzymują coraz mniejsze obrażenia.

,,Żywy Cień" W zeda jest bardziej skomplikowana umiejętnością ponieważ nasze pozostałem skille działaja na zasadzie W. Zed wyrzuca przed siebie swój cień z którym może zamienić się miejscem. Nasz cień również naśladuje nasze umiejętności Q I E. W Jest jest jedyna opcją ucieczki oraz doskoku do przeciwnika oprócz umiejętności specjalnej oraz błysku. W biernie zwiększa obrażenia od ataku zeda.

,,Cięcie Cienia" Zed wywija ostrzami wokół siebie niczym ,,W" Katariny. Dodatkowo nasz cień spowalnia cel wraz z użyciem E.

,,Znak Śmierci" Zed Pozostawia za sobą cień a następnie doskakuje do przeciwnika i oznacza. Po użyciu naszej R mamy 3 sekundy aby zadać jak największe obrażenia przeciwnikowi . Po 3 sekundach nastąpi wybuch działa on na zasadzie zadanych obrażeń w przeciągu 3 sekund. Reasumując R uderzy za tyle obrażeń  ile Zed zdarzył zadać w przeciągu 3 oraz tyle ile mamy ad za dodatkowo przeciwnika uderzymy czyli Obrażenia zadane w przeciągu 3 sekund oraz nasze ad które aktualnie posiadamy. W dodatku zed może cofnąć się do miejsca w którym użył ulta.

Masterki oraz Runy vs AP.

Link: http://scr.hu/9xht/t7yur12/18

Runy:http://scr.hu/9xht/3d9f1

Rozdawanie skilli.

Link:http://scr.hu/9xht/b24ux

Oczywiście gramy z podpaleniem oraz błyskiem.

Build vs AP.

Na start Kupujemy:

long-sword.gifhealth-potion.gifwarding-totem.gif

Po pierwszej cofce staramy się wyfarmić aby kupić HexDrinkera

hexdrinker.gif

Potem już lecimy w normalny build czyli kupujemy:

blade-of-the-ruined-king.gifyoumuus-ghostblade.gifmercurys-treads.gifthe-bloodthirster.giflord-dominiks-regards.gifmaw-of-malmortius.gif

Build vs AD

Na start kupujemy:

long-sword.gifhealth-potion.gif

Po 1 cofce staramy się wyfarmić 1650 Golda na:

Bilgewater Cutlaas

bilgewater-cutlass.gif

Co do butów możemy zagrać:

ninja-tabi.gifboots-of-mobility.gifOsobiście polecam Mobilitki.

I potem już standardowo tak jak wyżej lecimy w build :)

blade-of-the-ruined-king.gifyoumuus-ghostblade.giflord-dominiks-regards.gifthe-bloodthirster.gifguardian-angel.gifboots-of-mobility.gif

Zagrożenia dla zeda z takim Buildem to:

link:http://scr.hu/9xht/4cekc

Zeda można łatwo skontrować poprzez zakupienie QSS oraz Zhoyni.

Porady wskazówki:

- Staramy się gnębić przeciwnika naszym W+E+q

- Po użyciu W powinniśmy uważać ponieważ przeciwnik może zagrać agresywniej do tego przeciwny jungler może przyjść pomóc i wtedy najpewniej będzie martwi.

- Po wbiciu 6 poziomu staramy się pomagać innym linią Bot/Top nasz ultimate jest świetny do pomagania innym.

-Musimy kontrolować wizje na midzie dlatego po 1 cofce staramy się zmienić trinketa na czerwony oraz kupujemy 1 pinka.

- Zedem raczej staramy zawsze zagrać się agresywnie w zależności na jakiego przeciwnika trafimy.

- Jeżeli przegrywamy linie staramy się zejśc na bota oraz topa i zdobyć fragi aby się odkuć.

- Jesteśmy zabójca dlatego zbieramy jak najwięcej fragów.

- Czy zagranie 1 za 1 na midzie jest opłacalne? W zależności czy padniemy 1. Jeżeli jako 1 zabijemy przeciwnika i zdobędziemy pierwsza krew i padniemy to i tak to dla nas się opłaci ponieważ zdobędziemy o wiele więcej złota za pierwsza krew.

- Zedem staramy się wykonywać takie Combo. R+W za przeciwnika +q+e w między czasie używamy ostrza zniszczonego króla oraz youmuu's GhostBlade.

- W TF staramy się po cichu wejśc na plecy i przeciwnego Carry/APC,jeżeli dostaniemy na twarz exhausta utrudni nam to sprawę ale wciąż powinniśmy dać rade.

-Jeżeli uciekamy nie zapominajmy uzyć W+E nasze e zawsze spowalnia przeciwników jeżeli użyje go nasz cień.

- Szybkie użycie R+Wza plecy+q+e sprawia szybki zgon przeciwnika ;)

To Na tyle z tego poradnika jeżeli o czymś zapomniałem lub powinienem coś zmienić piszcie to wszystko w komentarzach wszystkie błędy postaram się poprawić

Pozdrawiam.

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Chcesz zbierac prawie 2k golda do 1. recallu? Musialbys FB zdobyc i jeszcze jakiegos killa/asyste zeby byl sens tyle zbierac od razu ;x

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Chcesz zbierac prawie 2k golda do 1. recallu? Musialbys FB zdobyc i jeszcze jakiegos killa/asyste zeby byl sens tyle zbierac od razu ;x

Nie jest trudno nazbierać 1650 golda. Wystarczy zabić raz przeciwnika i utrzymywać farme.

A Zedem bardzo łatwo się zabija. Równie dobrze możemy wbić 6 LVL I przejśc się na bota :)

Opublikowano

Dodaj znaki interpunkcyjne, bo czasami trudno zrozumieć sens zdania, masterki są nieaktualne.

Combo do harrasu to na linii to raczej W+E+Q, bo łatwiej trafić z Q w kogoś kto ma slowa + łatwo wyjść z zasięgu E

liniom a nie linią

W 1 za 1 nie uwzględniłeś tego, że jeśli oboje padniecie to więcej stracił ten komu miniony rozbiją się o wieżę

"W TF staramy się po cichu wejśc na plecy i zabić Zeda" - co?

Pokażesz swoje statystyki Zedem?

Opublikowano

Dodaj znaki interpunkcyjne, bo czasami trudno zrozumieć sens zdania, masterki są nieaktualne.

Combo do harrasu to na linii to raczej W+E+Q, bo łatwiej trafić z Q w kogoś kto ma slowa + łatwo wyjść z zasięgu E

liniom a nie linią

W 1 za 1 nie uwzględniłeś tego, że jeśli oboje padniecie to więcej stracił ten komu miniony rozbiją się o wieżę

"W TF staramy się po cichu wejśc na plecy i zabić Zeda" - co?

Pokażesz swoje statystyki Zedem?

Poprawione.

Moje statystyki? Zawsze sięgają 10/6/2, 10/4/3

Również zgadzam się aby gnębić przeciwnika należy używać W+E+Q. Mój błąd poprawione.

Opublikowano

XDD 

Chodzi mi żebyś dał screena z konta gdzie są statystyki z Twoich gier Zedem. Ile masz ich zagranych, ile wygrałeś z jakim kda itd.

Opublikowano

XDD 

Chodzi mi żebyś dał screena z konta gdzie są statystyki z Twoich gier Zedem. Ile masz ich zagranych, ile wygrałeś z jakim kda itd.

Niestety nie mam ci jak pokazać Konto moje dostało bana Perma ;p

Gier nim mam 400-500. 500K Maestri Jeżeli to ważne ;p

Opublikowano

Niestety nie mam ci jak pokazać Konto moje dostało bana Perma ;p

Gier nim mam 400-500. 500K Maestri Jeżeli to ważne ;p

A daj nick to sobie zobaczę statki na op.gg. Po banie się nie resetują

Opublikowano

A daj nick to sobie zobaczę statki na op.gg. Po banie się nie resetują

Nocny Wędrownik.

• 3 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Zobaczymy czy Zed będzie taką cwaną postacią na midzie jak wejdzie middle season patch wprowadzający całkiem konkretne zmiany u magów. ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Najbardziej denerwuje mnie że perm  ban jest zed nikt tym nie grał wrócił do mety i masakra, co do poradnika to na + bo składam go tak samo praktycznie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...