Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] UHC By MC4U - co dodać, co usunąć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp

Witam wszystkich jak już pewnie zauważyliście po tytule Tematu tworzymy serwer UHC. Potrzebujemy w tym projekcie waszej pomocy a dokładniej pomysłow co dodać, co usunąć.

Co to jest UHC

UHC - UltraHardcore jest to minigames który symuluje start serwera hardcore jak np pewnie każdemu znany skkf. Polega na tym iż przez 60minut gracze
po rozpoczęciu gry muszą zebrać przedmioty i zabijać innych by przetrwać. Dowiedzieć sie więcej możecie wchodząc na naszą serwerownie i następnie wybierając tryb UHC(serwer jest we wczesnej fazie beta więc nie do końca wszystko jeszcze działa)

W czym możecie nam pomóc

Na serwerze będą specjalne przedmioty (dostępne tylko dla klas), craftingi, przedmioty z sklepu. Niestety nie mamy pomysłu jakie przedmioty stworzyć.
Tutaj Wzorce przykładowych przedmiotów by było nam łatwiej zrozumieć co danych przedmiot ma robić.

1. Przedmiot Specjalny

•    Nazwa: "&3Smoczy łuk" {nazwa przedmiotu kolorowanie 

12-12-15_14-36-49.png

}

•     Materiał: BOW {Nazwa materiału z jakiego ma być zrobiony ten przedmiot}
  •    Klasa: Lucznik {dostepne klasy: Lucznik,wojownik,Asasin,RobCop,Hunter}
  •    Cooldown: 10 {podajemy w sekundach}
  •   Opis: Kiedy go ktoś użyje dostaje Efekt speed 2 i jump 3 {czym dokładniejszy opis tym lepiej}

2. Craftingi

•  Shape: aaa/bbb/ccc (a= dirt, b=diamond,c=air) { nastepna linie w craftingu oddzielamy "/" }
  •  Przedmiot: Steak x5 {co mamy otrzymać tutaj możecie też pisać w formacie jak przedmioty specjalne}

3. Przedmioty w sklepie

•    Nazwa: "&3jablko" {nazwa przedmiotu kolorowanie 

12-12-15_14-36-49.png

}

•    Materiał: GOLDEN_APPLE {Nazwa materiału z jakiego ma być zrobiony ten przedmiot}
  •    Typ: Stały {Może być stały lub jednorazowy}
  •    Cena: 100 {cena w monetach}
  •   Lore: "Super jedzonko" {moze nie byc wpisane, kolorowanie te same jak w Nazwie}

Co dostaniecie w zamian?

Po pierwsze super serwer na którym możecie grać a druga nagroda to za każdy pomysł który użyjemy dostanie osoba 100 monet jednorazowo. Więc opłaca się :)

P.S oczywiście wszystkie pomysły dotyczące UHC też piszcie na pewno wszystko przeczytamy:)

P.S_2 Wydaje mi się że dobry dział bo wkońcu jest to projekt? xD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@diaxowe07 pisałem już do administracji forum ale chyba sie opierniczają by zmienili bo jakoś ten Wyraz "Projekt" mnie przekonał że tutaj

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Witam :)

Proponuję nowy przedmiot specjalny:

•   Nazwa: "&aKula Szlamu" 
  •   Materiał: SLIMEBALL
  •   Klasa: Troll
  •   Cooldown: 15
  •   Opis: Slimeball z knockbackiem X :) Klasa troll dla vipa. Pozdrawiam :)
Opublikowano

Taa xD, tego samego wcale nie ma na Hypixelu, Mineplex,ie i kilku innych serverach :)

W Polsce oryginalnego i dobrego UHC nie ma :)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ja mówie ogólnie, że to nie jest oryginalny pomysł :-) .Pozatym widziałem już w Polsce gdzieś ten tryb, nie pamietam nazwy więc musiał byś poszukac :-) .

A tam srasz się o coś, robią coś i wiadomo, że zrobią to porządnie.

@topic

Może dodać jakieś zmodyfikowane moby z których byłby określony drop ;]?

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Witam :)

Proponuję nowy przedmiot specjalny:

•   Nazwa: "&aKula Szlamu" 
  •   Materiał: SLIMEBALL
  •   Klasa: Troll
  •   Cooldown: 15
  •   Opis: Slimeball z knockbackiem X :) Klasa troll dla vipa. Pozdrawiam :)

Opanuj się człowieku to nie skywars'y.... 

Opublikowano

@1361622928-U485574.png_Kaacper_ jaka reklama? poprostu pytam się co dodać by graczą grało się lepiej -.- nie widze sensu reklamowac czegoś co i tak wszyscy dobrze znają...

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Proponuje klasę, którą można rozwijać co jeden większy enchant ACZKOLWIEK może być to przedmiot spec. w grze.

Przedmiot:

Nazwa: &bJednostrzałowiec

Materiał: Diamentowy Miecz

Typ: Jednorazowy

Cena: 110 (Nie znam się zbytnio na wycenie)

Lore: &9Miecz który po uderzeniu niszczy się zadając masywne obrażenia

Mój opis: Gracz dostaje Diamentowy Miecz, wysoki enchant: Sharpness 6-7 Fire 1-2 ma 2 użycia jak wiadomo pierwszy HIT jest jakby pusty dlatego na 1-3 użycia jest miecz. Zadaje ten cios, który no zjedzie trochę HP

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngtiteczeK

fajny pomysł tylko czy ma on zadawać obrażenia czy poprostu zrobić że jak kliknie na gracza to np odejme mu np. 10 serc i mu usune miecz? 

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Nie ma, po prostu uderzyć gracza. Z tymi sercami niby okej a możnaby pójść na kompromis i zrobić coś co po pierwszym uderzeniu z byle jakim enchantem odejmie mu 5-10 serc (domyślnie na UHC 20) dla mnie to uderzenie ale możesz dołożyć swoje

Opublikowano

Dodaje teraz bardziej przedmiot/umiejętność.

=-Assassin-=

Umiejętność do kupna/Przy VIPie/Poprzez ulepszenie klasy

Nazwa: &eSkrytobójstwo

Materiał: Slimeball lub strzała

Lore: &9Po użyciu przedmiotu dostajesz efekty, które pozwolą ci zaskoczyć i zniszczyć wroga

Cena: Poprzez ulepszenie klasy lub kupnie VIP

Umiejętność Cel: Po użyciu gracz dostaje efekty jak: Invisible na 6-7 sekund + Jump Boosta na 10 kratek

Opis własny: Klikasz prawym na slime dostajesz podane efekty i podczas wybicia się dostajesz niewidzialność co pozwoli ci przemknąć obok wroga lub zaskoczyć go i zabić.

@Edit Klasa przy której będzie dostęp do tego to Assasin (trudno zobaczyć) ten przedmiot pasuje do niego podczas ulepszania postaci mi się nie widzi przy byle łuczniku/tanku

Opublikowano

Crafting:

aba/bcb/aba | a - żelazo | b - złoto | c - diament

Przedmiot: Tłok (Nazwa: &9Wyrzutnia)  Po kliknięciu prawym przyciskiem wyrzuca nas na 10 kratek do przodu i 5 do góry i w momencie gdy uderzymy w ziemie nie dostajemy obrażeń. Tłok po użyciu oczywiście znika.

O

/V\

/''\

Opublikowano

@UP

Dodaj do tego jakieś efekty np: po wyrzuceniu wybuch TNT cokolwiek ;)

Mi to wygląda ciut na ściągę z mojego skrytobójstwa no ale tyle różnic to wybija i to wybija. Róbta co chceta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...