Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem po złożeniu

cody3223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, tak się złożyło, że komputer po złożeniu nie działa :)

Komputer to: i5 6500, MSI H110M PRO-VD, Crucial 2x4Gb 2133 mhz DDR4, Zalman Z3+, Corsair CX500, za dysk chwilowo robi pendrive, i na razie chcę jechać na integrze.

Po włączeniu wszystkie wentylatory działają, przez ułamek sekundy zapala się "Ez Debug LED / CPU", gaśnie, a następnie przez około 2s zapala się "Ez Debug LED / RAM" i gaśnie. Na monitorze nic się nie wyświetla, monitor nie wykrywa "źródła".

Próbowałem podpiąć buzzer, ale albo nic na nim nie słychać, albo Zalman źle go zrobił, bo jest to 4-pinowa wtyczka z 2 kablami do SPL +/- a nie BUZ. Próbowałem przekładać pamięci, podłączać jedną albo robić Clear CMOS lub wyciągać baterię - nie działa :)

@edit: Dodam, że wtyczka ATX 24 pin jest wciśnięta prawie do końca, ale nie na zatrzask, ale już tak mocno ją wciskam, że boję się, że się płyta złamie, zasilanie na płycie jest.

Opublikowano

Raczej pamięci, jak masz inne to sprawdź potem procesor. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak wymienią na inne to sprawdzisz i tak , jak dalej to samo pozostaje procesor.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...