Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co do oglądania filmów na telewizorze?

p3nisaider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, ponieważ chciałbym oglądać filmy na telewizorze, lecz jest to sony bravia 42' z 2010, no a wtedy jeszcze nie było smart TV :D Nie ma też­ możliwości oglądania filmów z USB.

No i pytanie, co zrobić oprócz kupna nowego telewirka? Kupić używkę, ps3 xboxa, apple tv za około 400 zł, czy jest jakaś inna opcja ? :D

zy95qg.png

Opublikowano

Możesz podpiąć lapka pod hdmi i z niego oglądać. Ostatnio też widziałem jakieś takie urządzenia, które podpinasz pod hdmi i masz smart tv przenośne.

Opublikowano

Możesz podpiąć lapka pod hdmi i z niego oglądać. Ostatnio też widziałem jakieś takie urządzenia, które podpinasz pod hdmi i masz smart tv przenośne.

Lapka ma tata w firmie i go nie bierze nigdy do domu. No to np Chromecast ale tam jest tylko praktycznie sam youtube. :/

Jest jeszcze opcja kupna konwertera przekształcającego sygnały z USB na HDMI / VGA, bądź po prostu jakiegoś odtwarzacza DVD, który ma wejście pod USB.

Możesz dokładniej ? :P Można też w sumie kupić micro usb na HDMI, tylko nie wiem czy xperia m4 aqua obsługuje MHL bo chyba musi być ;x

­

zy95qg.png

Opublikowano

Co poniedziałek włącz polsat po 20, i oglądaj xD

Ewentualnie HDMI przez laptopa do TV.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

@p3nisaider

Smart TV Box  - jest to  zewnętrzne smart TV, podepniesz do każdego  TV 

Popatrz na allegro   :)

Dobre, tylko że nie widze żadnych znanych marek na Allegro, a te no name to się boję brać, bo piszą że np obraz im się zacina :x

­

Wystarczy kupić zwykłe tak zwane w starych czasach "DVD"... które zazwyczaj oprócz dysku na płyty ma też wejśćie na USB....

W sumie chyba tak zrobię, 100zł za hyundaia no i ma odtwarzanie z USB :D

zy95qg.png

Opublikowano

@up 

Większość to chińskie no name. Zobacz kilka w  cenie która cię interesuje, porównaj i  wybierz najlepszy :)

Markowych  to  raczej nie znajdzie :D  

2isw7yf.png

Opublikowano

To kup to DVD jeszcze żeby odtwarzało dużo kodec'ów

http://allegro.pl/dvd-philips-dvp-2850-usb-divix-dolby-digital-i5827473640.html

http://allegro.pl/odtwarzacz-dvd-hyundai-dv2x227du-divx-usb-vcd-mp3-i5660895117.html

W obu co mnie interesują nie ma formatu mp4, a właśnie w tym formacie mam filmy, chyba że i tak odtworzy, bo w sumie to standardowy format, jak myślisz? :D

W sumie każdy ma DivX Ultra, MPEG1, MPEG2, MPEG4 

więc nie wiem czy pójdzie AVi i ten mp4  :s

­

zy95qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...