Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dotyczące Windows'a 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam kilka pytań dotyczących Windows'a 10:

1. Kiedy wybiorę opcję instalacji windowsa 10 (w windows 7 [oczywiście oryginał]) to jak to jest xD w sensie, że dostaję jakiś kod produktu czy używam swojego obecnego OEM'u WIN7?
  2. Windows'a 10 po wybraniu instalalacji, mam sobie go skopiować na pendrive'a/płytę DVD?
  3. Przesiadka z Windows 7 na Windows 10 jest drastyczna? Tzn. że okienka itp będą trudne do przyzwyczajenia.
  4. Moje gry: (DADZĄ RADĘ SIĘ ZAINSTALOWAĆ?)
  • GTA IV
  • GTA EFLC
  • GTA SA
  • MTA (ten multiplayer do GTA SA)
  • SAMP (również multi do SA)
  • Euro Truck Simulator 2
  • Counter-Strike:Global Offensive

5. To prawda z tym śledzeniem w WIN10?

6. I chyba najważniejsze; CZY GO POLECACIE?

Opublikowano

1. Używasz swojego. Sytem powinien być automatycznie aktywowany.

2. To jest bez różnicy. Jak już Ci jest wygodniej.

3. Nie, nie będą drastyczne, zawsze możesz wrócić do swoich ustawień. Ogólnie interfejs jest ładny i przejrzysty. Możesz zawsze to wszystko obejrzeć na internecie.

4. Co do gier to musisz już sprawdzać, ale nie powinno być z nimi problemu, jeżeli grałeś w nie na windows 7

5. Jest to tak zwana opcja "Poznaj mnie lepiej". Gromadzi ona informacje takie jak kontakty, zawartość kalendarza czy też pismo odręczne w celu ulepszenia proponowanych usług, jeżeli jednak chcesz to tę funkcję zawsze możesz wyłączyć.

6. Ja od siebie polecam Windows 10, ponieważ sam przesiadałem się z 8.1 i jak dla mnie jest wydajny i stabilny. Denerwowały mnie początkowo te aktualizacje, które były non stop ale je również można wyłączyć, tylko że do wyłączenia ich jest już bardziej kręta droga.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Co do 4 punktu:

Nie będziesz miał problemu z odpaleniem tych gier oprócz GTA SA/MTA/SAMP bo czasami występują problemy ale da się je naprawić, ale nie zawsze występują. ;)

Opublikowano

Mi gta sa/mta/samp normalnie działały.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...