Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zbootowac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ponieważ iż moje pytanie nie dotyczy żadnej z gier ani wogóle gier pozwoliłem sobie napisać temat tutaj. Chodzi o to, że na pewnym laptopie sa zainstalowane XP i linux. Gdy naciśnie sie przycisk uruchomienia nie ma opcji wejscia do biosu ani takich rzeczy tylko odrazuwyskakuje okienko do wyboru systemu operacyjnego. I moje pytanie brzmi: Jak zrobić aby zabootowało z płyty pod windows? Na moim kompie to działa, ja mam PC tylko z windowsem i elegancko a na laptopie nie bootoje tylko to okno z wyborem OS wyskakuje. Może ktoś wie co zrobić? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdro

Opublikowano

Bankowo jest opcja, podaj jaki to lap, zazwyczaj jest od tego guzik F2 albo Del, ale w lapie moze byc inaczej.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Jest to laptop DEL ;pp. Na samym poczatku jest właśnie ten pasek ładowania DEL a potem juz to okienko z wyborem systemu.

PS: Problem został rozwiązany. Dzięki nuclear że naprowadziłeś mnie na to :P przycisk to f12 :D który otwiera tak zwane boot menu :) Jeszcze raz dzięki i łap + ;)