Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Aplikacje dzielącą źródła internetu pomiędzy programami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje programu/sposobu, który rozdzieli mi internet i przypisze do odpowiednich programów.
Chodzi mi generalnie o to ze posiadam 2 źródła internetu WiFi i kabel,  chciałbym żeby cześć aplikacji działała za pośrednictwem WiFi, a cześć za pośrednictwem kabla.

Dla wyjaśnienia dodam, że jestem nieszczęśliwym posiadaczem LTE  w domu i mam pakiety internetowe, z czego duża część jest "bez limitu", wiec po wykorzystaniu całego pakietu zostaje mi np

przeglądanie stron natomiast żeby coś ściągnąć/grać podłączam sobie telefon jako router po kablu USB.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Aż tak inteligentny windows nie jest by to umożliwić tak prosto. Pod linuxem robi sie raz tylko skryptem.

Trzeba zrobić  maskaradę dla sieci przypiętej do danego interfejsu sieciowego ,  zrobić routing marka, ustawić bramy dla interfejsów i na koniec stworzyć regułę jak i na jakie porty będzie przekierowany ruch np z lte   

Ręcznie pewnie byś to zrobił ale za każdym razem po połączeniu trzeba było by od nowa konfigurować. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...