Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Japoński HT.

Ariella

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.
Otwieram drugi temat dotyczący ciężki czołgów Japońskich. Czy według was linia od 5 Tieru w górę nie jest zbytnio OP ? Pancerz na papierku niby słaby, ale ciężko je przebić, tak samo działo na V tierze AP zwykły 130 peny i DMG 300....coś według mnie za dużo...tak samo HP mają wiele, ta linia według mnie nie powinna być w grze...

Opublikowano

Grając KV1 nie miałem dużych problemów z O-I exp. Teraz jest odwrotnie, bo robię linię japońską i O-I exp. przyjemnie się grało ale, że jest OP to za dużo powiedziane. 

Aktualnie mam OI i faktycznie jest to świetny czołg ale bardzo wolny, wielki (arty to zmora) i jak ktoś podjedzie ci pod bok to już po tobie. Grając t-150 rozwalałem O-I lecz przyznam, że to był ciężki przeciwnik. Teraz na KV3 O-Ni też są mocni ale da się ich ogranąć.

W skrócie moim zdaniem nie są one OP. Są świetne przeciwko słabym HT, wszystkim MT i LT, którzy są w sporej odległości od nas. Za to O-I oraz O-Ni obrywa od ogarniętych HT, jest bez szans gdy podjedzie mobilny med lub lekki czołg, jest "ślepy" i TD z dobrym camo nas obija bez końca, a arty kochają japońskie HT.

Nie rozumiem czemu każdy narzeka, że japońce są OP. Fakt, że gdy są na topce to w mieście nikt nie chce ich spotkać i świetnie sobie radzą zwłaszcza gdy nie są sami, bo nawet wtedy pod nich nie da się podjechać ale gdy japoniec jedzie w pojedynke lub jest na otwartej przestrzeni to gubi swój czar. 

Opublikowano

Grając KV1 nie miałem dużych problemów z O-I exp. Teraz jest odwrotnie, bo robię linię japońską i O-I exp. przyjemnie się grało ale, że jest OP to za dużo powiedziane.

Aktualnie mam OI i faktycznie jest to świetny czołg ale bardzo wolny, wielki (arty to zmora) i jak ktoś podjedzie ci pod bok to już po tobie. Grając t-150 rozwalałem O-I lecz przyznam, że to był ciężki przeciwnik. Teraz na KV3 O-Ni też są mocni ale da się ich ogranąć.

W skrócie moim zdaniem nie są one OP. Są świetne przeciwko słabym HT, wszystkim MT i LT, którzy są w sporej odległości od nas. Za to O-I oraz O-Ni obrywa od ogarniętych HT, jest bez szans gdy podjedzie mobilny med lub lekki czołg, jest "ślepy" i TD z dobrym camo nas obija bez końca, a arty kochają japońskie HT.

Nie rozumiem czemu każdy narzeka, że japońce są OP. Fakt, że gdy są na topce to w mieście nikt nie chce ich spotkać i świetnie sobie radzą zwłaszcza gdy nie są sami, bo nawet wtedy pod nich nie da się podjechać ale gdy japoniec jedzie w pojedynke lub jest na otwartej przestrzeni to gubi swój czar.

Warto dodać że jak grasz małym lightem to można go dojić przy sklejce z takimi ht od tyłu bo mają wysoko więżę i działa nie opuszczą :)

Opublikowano

Hej.

Otwieram drugi temat dotyczący ciężki czołgów Japońskich. Czy według was linia od 5 Tieru w górę nie jest zbytnio OP ? Pancerz na papierku niby słaby, ale ciężko je przebić, tak samo działo na V tierze AP zwykły 130 peny i DMG 300....coś według mnie za dużo...tak samo HP mają wiele, ta linia według mnie nie powinna być w grze...

5 ma tylko dobre działo

6 pancerz, ale powyżej 170 peny i tak wszędzie wchodzi, nie wspominając o boku, który ma 50mm

7,8,9,10 praktycznie to samo, z*******y pancerz, wolne strasznie, działa przeciętne i pierwszy cel dla arty. 

W sumie nie narzekam, bo to jest free dmg jak tog ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Jak jak gram KV-220-2, to ciężko przebić to coś, a jak wywali na VI to już całkiem katastrofa..

Ja na KV1 nie mialem problemów z OI expem, a z OI to już inna historia. Ktoś w M6 też może mieć problemy z np. IS'em więc nic dziwnego, że masz problem z dobrym (dobrym ale nie z OP) czołgiem, który jest na wyższym tierze. 

Opublikowano

Jak jak gram KV-220-2, to ciężko przebić to coś, a jak wywali na VI to już całkiem katastrofa..

Dlatego ja bynajmniej pasjonuje się artylerjami i najczęściej gram nimi jestem waszą zmorą ;).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

5 ma tylko dobre działo

6 pancerz, ale powyżej 170 peny i tak wszędzie wchodzi, nie wspominając o boku, który ma 50mm

7,8,9,10 praktycznie to samo, z*******y pancerz, wolne strasznie, działa przeciętne i pierwszy cel dla arty. 

W sumie nie narzekam, bo to jest free dmg jak tog ;)

Dokładnie.

Ja tam bardzo cieszę się, że dodali to do gry, bo arty zmieniły focusa - zamiast na mnie to na Japońskie HT. ^^ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...