Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ddministracja - tylko jeden serwer na jedną osobę

szymon130

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

posiadam serwer TS3 podzielony na kilka mniejszych serwerów. Używam YaTQA i tutaj pojawia się duży problem. Na każdym z serwerów inna osoba posiada rangę Admina. Czy istnieje sposób aby każdy z adminów miał dostęp do swojego serwera? np. admin 1 ma dostęp tylko do serwera na porcie 9987, admin serwera 2 ma dostęp tylko do 9988 itp. Nie mogę dać każdemu dostępu do query bo ktoś by rozwalił wszystko. 

jeżeli istnieje już wątek na ten temat proszę o przekierowanie a nie o mądrości typu sprawdź w google, bo sprawdzałem i nie mogę tego znaleźć. 

z góry dziękuję.

Opublikowano

Tworząc sub-serwer możesz nadać każdemu rangę query na serwerze, lecz wtedy mogą sobie wygenerować tokeny do YaTQA.

Osobiście tworząc sub-serwer nadaje osobie upoważnionej rangę Server Admin. Zarządza ona wtedy serwerem po swojemu bez obawy o wejście do YaTQA.

Opublikowano

tak tak. rozumiem cię. Lecz uciskają mnie o możliwość wejścia do YaTQA bo to "prosty panel do robienia rang" myślałem że da się stworzyć konto, które będzie miało pełny dostęp do aub-serwera i będzie posiadać zablokowaną możliwość administracji resztą sub-serwerów

Opublikowano

zrób range  daj jej możliwość wygerenowania hasła i loginu do yatqa .

Wtedy będą mogli się zalogować i korzystać tylko z takich uprawnień jakie ma ich ranga .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...