Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bot autopoke etc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Być może źle skonfigurowałeś plik w katalogu ts3javabot\ts3javabot\config

Edytujesz go w ten sposób:

# Teamspeak 3 server address
ts3_server_address = localhost - (adres serwera, zostawiamy na localhost, albo zmieniamy na 127.0.0.1)
# Teamspeak 3 server query port, default is 10011
ts3_server_query_port = 10011 - (port server query, jeżeli nic nie zmienialiście to defaultowo zostawiacie)
# Teamspeak 3 server query admin account name
ts3_server_query_login = serveradmin  (nazwa konta query, czyli tego, przez który logujecie się poprzez telnet)
# Teamspeak 3 server query admin password
ts3_server_query_password = (hasło do konta query, można je zmienić startując serwer tą komendą ./ts3server_startscript.sh start serveradmin_password=)
# Teamspeak 3 virtual server ID or -1 to use ts3_virtualserver_port
ts3_virtualserver_id = 1 - (id serwera, jezeli jest to nasz pierwszy serwer na tych plikach to zostawiamy, każdy kolejny będzie miał inne id)
# Teamspeak 3 virtual server port, only needed if ts3_virtualserver_id is set to -1
ts3_virtualserver_port = 9987 - (port serwera teamspeak, można sprawdzić będąc na serwerze, klikamy na siebie, potem client connection info i server adress)

Sprawdź jeszcze czy poprawnie masz zainstalowaną jave. W tym celu przejdź do terminalu i wywołaj polecenie:

java -version

Następnie wchodzisz to folderu z jts3servermod i odpalasz bota komendą:

screen -d -m -S ts3bot java -jar JTS3ServerMod.jar

Sprawdzasz czy bot się włączył:

screen -ls

Kolejnym krokiem jest sprawdzenie czy bot połączył się z TeamSpeakiem

Klikasz lewym przyciskiem myszy jednokrotnie na najwyższy kanał i po prawej masz informację
Current Queries:0 / 100

Tutaj znajduje się ilość naszych botów, powinien być 1

Błąd jaki mogłeś popełnić to wpisać swoje ip zamiast localhost.

Mi bot nie działał m.in. dlatego, że miałem coś z javą ale zainstalowałem ją w ten sposób i wszystko było okej:

Wpisujesz w terminalu

echo "deb http://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntuprecise main" | tee -a /etc/apt/sources.list

echo "deb-src http://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntuprecise main" | tee -a /etc/apt/sources.list

apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys EEA14886

apt-get update

apt-get install oracle-java7-installer

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Być może źle skonfigurowałeś plik w katalogu ts3javabot\ts3javabot\config

Edytujesz go w ten sposób:

# Teamspeak 3 server address

ts3_server_address = localhost - (adres serwera, zostawiamy na localhost, albo zmieniamy na 127.0.0.1)

# Teamspeak 3 server query port, default is 10011

ts3_server_query_port = 10011 - (port server query, jeżeli nic nie zmienialiście to defaultowo zostawiacie)

# Teamspeak 3 server query admin account name

ts3_server_query_login = serveradmin  (nazwa konta query, czyli tego, przez który logujecie się poprzez telnet)

# Teamspeak 3 server query admin password

ts3_server_query_password = (hasło do konta query, można je zmienić startując serwer tą komendą ./ts3server_startscript.sh start serveradmin_password=)

# Teamspeak 3 virtual server ID or -1 to use ts3_virtualserver_port

ts3_virtualserver_id = 1 - (id serwera, jezeli jest to nasz pierwszy serwer na tych plikach to zostawiamy, każdy kolejny będzie miał inne id)

# Teamspeak 3 virtual server port, only needed if ts3_virtualserver_id is set to -1

ts3_virtualserver_port = 9987 - (port serwera teamspeak, można sprawdzić będąc na serwerze, klikamy na siebie, potem client connection info i server adress)

Sprawdź jeszcze czy poprawnie masz zainstalowaną jave. W tym celu przejdź do terminatora i wywołaj polecenie:

java -version

Następnie wchodzisz to folderu z jts3servermod i odpalasz bota komendą:

screen -d -m -S ts3bot java -jar JTS3ServerMod.jar

Sprawdzasz czy bot się włączył:

screen -ls

Kolejnym krokiem jest sprawdzenie czy bot połączył się z TeamSpeakiem

Klikasz lewym przyciskiem myszy jednokrotnie na najwyższy kanał i po prawej masz informację

Current Queries:0 / 100

Tutaj znajduje się ilość naszych botów, powinien być 1

Błąd jaki mogłeś popełnić to wpisać swoje ip zamiast localhost.

Mi bot nie działał m.in. dlatego, że miałem coś z javą ale zainstalowałem ją w ten sposób i wszystko było okej:

Wpisujesz w terminatorze 

echo "deb http://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntuprecise main" | tee -a /etc/apt/sources.list

echo "deb-src http://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntuprecise main" | tee -a /etc/apt/sources.list

apt-key adv --keyserver hkp://keyserver.ubuntu.com:80 --recv-keys EEA14886

apt-get update

apt-get install oracle-java7-installer

"Wpisujesz w terminatorze " XDXDXD W terminalu kolego xD 

@topic logi podaj które się utworzyły albo odpal bota bez screena samym java -jar JTS3ServerMod.jar

Opublikowano

"Wpisujesz w terminatorze " XDXDXD W terminalu kolego xD

@topic logi podaj które się utworzyły albo odpal bota bez screena samym java -jar JTS3ServerMod.jar

Hah no rzeczywiście tak napisałem :D Dzięki za zwrócenie uwagi. Później bym chodził i mówił o buncie maszyn xD

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano
Log:

clan: Critical: Unable to login as "serveradmin"! Maybe this IP address is banned for some minutes on that server!

clan: ServerQuery Error 520 @ loginTS3(): invalid loginname or password

clan: Virtual bot instance "clan" stopped

Czyli że jest błąd ze strony server query. Jak to teraz tym hasłem? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...