Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z podłączeniem mikrofonu bezprzewodowego Sekaku WR-102DR do PC.

cYa.!?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ponieważ troszkę już zainwestowałem to chciałbym żeby mi to działało.. A że sam nie mogę sobie poradzić to może ktoś inny mi pomoże. Otóż mam mikrofon wspomniany w tytule Sekaku WR-102DR. Jest to mikrofon bezprzewodowy który dostałem od znajomego (powinien być sprawny - u niego dział do końca). Pierwszym moim problemem było podłączenie samego odbiornika do komputera :D Ale po zakupie przejściówki z 6,3mm na 3,5mm (jack-mini jack) i zakupieniu baterii by napewno mikrofon był w gotowości, dalej nie działa w komputerze ... Na stacji są diody które pokazują czy mikrofon jest włączony i gdy się w niego stuka czy coś się do niego mówi to na stacji druga dioda myga (oznacza to że mikrofon jak i sama stacja działa prawidłowo) Ale po podłączeniu mikrofonu do PC nie działa nic, tzn na tym odbiorniku diody mrugają itp. ale dzwięku w nasłuchu nie ma. Dla sprawdzenia mam drugi mikrofon troszkę słabszy tracera, ten ma wejście na trzy bolce (takie co często w mikrofonach jest) tylko że do niego kupiłem kabel że z jednej strony jest ta końcówka a z drugiej jest mini jack i z nim wszystko działa, czyli wejście w komputerze także działa. Jaki może być problem?

REAKTYWACJA DREAMSKILL

Opublikowano

Po podłączeniu mikrofonu w mikserze pisze że urządzenie zgodne ze standardem high definition audio, sterowników szukałem nic nie znalazłem..

REAKTYWACJA DREAMSKILL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...