Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - ENB, rozmazany obraz (blur) uniemożliwia grę

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zainstalowałem przed chwilą tego ENB: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/41470/?

Problem polega na tym, że po ustawieniu potrzebnych opcji w Skyrim Ini itd. kiedy wchodzę do gry, widzę to: 

YiTVF4T.jpg

Tutaj lista modów, których używam, posiadam obydwa mody potrzebne do poprawnego fukncjonowania ENB.

9988814497566881100971.png

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Spróbuj usunąć "Flora overhaul" i sprawdzić czy problem nadal istnieje. Jeśli tak to pobaw się w menu ENB, jestem pewien, że w tym leży problem. ;)­

Opublikowano

Spróbuj usunąć "Flora overhaul" i sprawdzić czy problem nadal istnieje. Jeśli tak to pobaw się w menu ENB, jestem pewien, że w tym leży problem. ;)­

Zmieniłem wersję ENBSeries na trochę nowszą, i jest lepiej. Teraz natomiast mam problem, jak usunąć te czarne paski? Zmniejszają mi rozdzielczość, na czym cierpi jakość obrazu.

Opublikowano

Zmieniłem wersję ENBSeries na trochę nowszą, i jest lepiej. Teraz natomiast mam problem, jak usunąć te czarne paski? Zmniejszają mi rozdzielczość, na czym cierpi jakość obrazu.

Wejdź na stronę NexusMods i wyszukaj "no black bars". Nie pamiętam, która to dokładnie była modyfikacja. ;)

­

Opublikowano

Wejdź na stronę NexusMods i wyszukaj "no black bars". Nie pamiętam, która to dokładnie była modyfikacja. ;)

­

Zainstalowałem, dalej je mam :/

Opublikowano

ENB to technicznie rzecz biorąc nie jest mod, dlatego nie jest w stanie kolidować z żadnym modem. ENB koliduje z programami typu SweetFX itd. 

Do rzeczy - z jakichś przyczyn dof jest włączony zawsze i wszędzie. Masz niepoprawnie skonfigurowane ENB.

A co do pasków - masz wgraną opcje kinowych pasków. Większość ENB ma coś takiego w opcjonalnych. A jeśli nie, to w dalszym ciągu zła konfiguracja.

Opublikowano

ENB to technicznie rzecz biorąc nie jest mod, dlatego nie jest w stanie kolidować z żadnym modem. ENB koliduje z programami typu SweetFX itd. 

Do rzeczy - z jakichś przyczyn dof jest włączony zawsze i wszędzie. Masz niepoprawnie skonfigurowane ENB.

A co do pasków - masz wgraną opcje kinowych pasków. Większość ENB ma coś takiego w opcjonalnych. A jeśli nie, to w dalszym ciągu zła konfiguracja.

Nic nie zmieniałem w ustawieniach, było tak zaraz po wgraniu. Byłbys wstanie wytłumaczyć, jak mam to wszystko zrobić żeby działało?  :v

Opublikowano

Nie mam Skyrima zainstalowanego, więc tego nie widzę, ale wszystko masz w opisie. Podkreślam żebyś pobrał enbdev 0.251 wzwyż, poprawnie skonfigurował ini, i wyłączył anty-aliasing. Jak zrobisz wszystko zgodnie z opisem, nie może nie działać. 

Opublikowano

Nie mam Skyrima zainstalowanego, więc tego nie widzę, ale wszystko masz w opisie. Podkreślam żebyś pobrał enbdev 0.251 wzwyż, poprawnie skonfigurował ini, i wyłączył anty-aliasing. Jak zrobisz wszystko zgodnie z opisem, nie może nie działać. 

Mam najnowszy enbdev, ini tak jak na stronie moda na nexusie, sprawdzałem 5 razy, aa wyłączony w launcherze i w panelu karty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...