Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież konta kupionego na allegro

Chikosachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie zaznacze: kupiłem przez allegro bo taki miałem kaprys, nie musicie pisać że moglem to zrobic przez steam ;)

A więc, kupiłem konto na allegro. Pisze:

W PEŁNI SPRAWNE - ZAWSZE PEŁNA WERSJA GRY!!
Każde konto wolne od banów, status vac w dobrym stanie!! Nie są to multikonta!
Na jedno konto ZAWSZE przypada jedna osoba!

Po zakupie kupujący zobowiązany jest do zmiany hasła, adresu e-mail i odpowiedzi na sekretne pytanie. Na konto udzielamy miesięcznej gwarancji.

NIE DA SIĘ TŁA ZMIENIĆ :D
Wszedłem na konto, zmieniłem hasło, maila, sekretne pytanie i NUMER TELEFONU.
Po kilku godzinach konto przestało działać.
Teraz nie pytam o to co robić tylko - JAK TO ZROBIŁ?

Przecież nie miał jakiegokolwiek dostępu do konta. Dodam, że numer telefonu też jakimś cudem został usunięty.
Ciekawość mnie zżera. Polecą limity!

vvv

Opublikowano

Teoretycznie mógł odzyskać konto przez support, ale takie sprawy zajmują dłużej niż kilka godzin w wypadku Steam, więc to niepewne. Dostał się na Twój mail?

Opublikowano

Wydaje mi się że mógł po prostu sam zgłosić kradzież konta. Miał dowody , płatności itp itd i po prostu odzyskał po uprzednim zgłoszeniu niby kradzieży... 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Mógł odzyskać konto przez support mając dane takie jakie klucz do gry, kod PSC, stary email itd.

Jeśli typ miał klucz do csa, piny psc, generalnie jakiekolwiek dane, to mógł odzyskać przez support.

Wydaje mi się że mógł po prostu sam zgłosić kradzież konta. Miał dowody , płatności itp itd i po prostu odzyskał po uprzedniej kradzieży... 

Teoretycznie mógł odzyskać konto przez support, ale takie sprawy zajmują dłużej niż kilka godzin w wypadku Steam, więc to niepewne. Dostał się na Twój mail?

No dobra Panowie, ale na wszelki wypadek się zabezpieczyłem :)

Na koncie nie było nic w historii zakupu więc przez steama gry graczej nie kupił. Na dodatek prawdopodobnie sprzedaje 1 konto wszystkim. Co gorsza, na mail mi tylko przyszło Steam: ostatnie zmiany dla Twojego konta. Żadne steam guardy, pozwolenie na zmiane hasla, kody itd, NIC. Od razu hop siup jakby wszystko zmienił tak po prostu. Czekam na dalsze propozycje ;v. Dzięki Panowie!

vvv

Opublikowano

No dobra Panowie, ale na wszelki wypadek się zabezpieczyłem :)

Na koncie nie było nic w historii zakupu więc przez steama gry graczej nie kupił. Na dodatek prawdopodobnie sprzedaje 1 konto wszystkim. Co gorsza, na mail mi tylko przyszło Steam: ostatnie zmiany dla Twojego konta. Żadne steam guardy, pozwolenie na zmiane hasla, kody itd, NIC. Od razu hop siup jakby wszystko zmienił tak po prostu. Czekam na dalsze propozycje ;v. Dzięki Panowie!

Wiesz, podobnie działają z Lolem. Konto w lolu jest banalnie łatwo odzyskać, bo support riotu łapie każdą bajkę i jedno konto można odzyskiwać w nieskończoność. Sam się na to raz naciąłem, bo chciałem kupić drugie - nie chciało mi się wbijać 30 lvl ;p I po 2 dniach od kupna ( w prawdzie były to grosze ale fakt się liczy ) straciłem ów konto które kupiłem wraz z mailem - mail mi został mimo że zaraz po kupnie zmieniałem, konto nie. 

Najlepiej nie kupować takich rzeczy jako konta Steam, czy LoL, lepiej się pomęczyć samemu bo niestety można stracić grosze go grosze, ale też czas. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

@Dusher

Dzięki za odpowiedź.

Ale to trochę dziwne, myślisz że jak powiedzmy 5 ludzi na dzień kupuje to konto - 5 razy w ciągu dnia pisze do supportu? Wydawało by sie to co najmniej dziwne ze strony Steam że na to lecą

vvv

Opublikowano

@Dusher

Dzięki za odpowiedź.

Ale to trochę dziwne, myślisz że jak powiedzmy 5 ludzi na dzień kupuje to konto - 5 razy w ciągu dnia pisze do supportu? Wydawało by sie to co najmniej dziwne ze strony Steam że na to lecą

Ze Steamem nie kombinowałem, bo szkoda , wolę sam pomęczyć i "wyexpić" konto. Pokusiło mnie kiedyś co do lola bo expienie 30 lvl mając już jedno konto jest żmudne , a chciałem mieć dla swojej baby ;p A wiem , choćby od ludzi z tego forum że jeśli właśnie o Lola chodzi odzyskanie konta, jak masz choćby jedno -dwa potwierdzenia płatności, czy to paypal , przelew + sms i numer telefonu to kompletnie żaden problem. Nie dawno była tutaj akcja - gościu 3 razy kupił od jednego typka z forum konto w lolu - 3 razy je stracił w ciągu kilku miesięcy. 

7812818616.png

Opublikowano

@Dusher

No tak, w ciągu miesięcy to inna sprawa :P

Zastanawia mnie jednak czy steam faktycznie tak szybko odpisuje. Kiedyś, jak ktoś z Norwegii dokładnie włamał mi się na steam i maila, dostał VACA to napisałem do supportu. Z tym że po 22 dniach otrzymałem odpowiedź xD

vvv

Opublikowano

Jest taka możliwość, że jeżeli miał na koncie więcej gier niż samo CS GO to prawdopodobnie jedna z tych gier była aktywowana kodem z pudełka. Kiedyś miałem tak, że zapomniałem danych do konta (2008-9 wtedy był) gdzie miałem CS 1.6, a kupiłem sobie pudełkową wersje CS Anthology no i napisałem do supportu oni po kilku h odpisali, że mam im wysłać zdjęcie kodu z pudełka (i chyba miałem swój mail napisać na kartce i położyć tak żeby było to widać w kadrze też - ale pewny nie jestem) no i w podobnym odstępie czasu dostałem kolejną odpowiedź tylko już CI nie powiem co było dokładnie, ale prawdopodobnie zmienili mi maila na ten który miałem podać obok kartki i wtedy mogłem sobie przypomnieć hasło i normalnie działać na koncie.

518831445005751729602.png

Opublikowano

W polityce od Volvo wyraźnie piszę że nie odpowiadają za takie rzeczy. Można bez karnie sprzedawać konta na allegro, potem je przywracać dzięki kodu z opakowania i cieszyć się hajsem :v Sam się raz na tym wyjebałem. Po kradzieży kupionego konta, nie możesz nic zrobić ;v

giphy.gif

Opublikowano

Kupiłeś konto z allegro bo miałeś taki KAPRYS 

Więc on Ci je zajebał bo też miał taki KAPRYS 

:D Sam sobie robisz problemy, tak właśnie dajesz zarabiać tym złodziejom 

Nie odzyskasz 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Jest napisane*

Nie wiem dlaczego ludzie kupują konta na allegro... jak nie na g2a to można kinguin, g2a.

Typ miał dowody, że to jego konto i cię wychujał.

Możesz na allegro to zgłosić, ale wątpię że się tym zajmą.

@Fry13 Polecam zajrzeć w google ;)

jest napisane to jedyna poprawna forma.

Najpierw się dowiedz, a potem komentuj

+ enjoy 5pkt

ps. Odpowiedź jest prosta: jest napisane. Nie ma żadnego uzasadnienia w gramatyce języka polskiego, aby używać słowa “pisze” w kontekście:

“W regulaminie pisze, że wulgaryzmy są zabronione”.

Pytanie nasuwa się samo - kto w tym regulaminie pisze? W zdaniu tym chodzi nam przecież opunkty regulaminu, które są napisane. Po prostu. Bez udziwnień.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...