Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metody płatności w internecie dla osoby bez konta w banku

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Calme

Rozumiem, że te karty prepaid działają na zasadzie: Idę do banku mówię że chcę taką kartę, oni mi tam ją wyrabiają ew. wołają 15 zł czy ileś tam za wyrobienie i tyle? A jeszcze pytanie bo bzwbk to chyba nie jedyny bank oferujący takie karty, to czy jest to najkorzystniejsza oferta czy przypadkowa propozycja? 

Cześć...

Opublikowano

@Calme

Rozumiem, że te karty prepaid działają na zasadzie: Idę do banku mówię że chcę taką kartę, oni mi tam ją wyrabiają ew. wołają 15 zł czy ileś tam za wyrobienie i tyle? A jeszcze pytanie bo bzwbk to chyba nie jedyny bank oferujący takie karty, to czy jest to najkorzystniejsza oferta czy przypadkowa propozycja? 

To są gotowe karty, kupujesz je tak jak np. kody PSC, o których wspomniałeś. Zobacz sobie chociażby aukcje na Allegro.

Możesz normalnie korzystać z takiej karty do wykorzystania środków do niej przypisanych, gdy się skończą kupujesz nową kartę.

W przypadku BZWBK możesz założyć sobie konto bezpłatne na ich stronie i podpinać kilka takich kart śledząc wydatki.

Generalnie fajna sprawa, korzystałem troszkę zanim otworzyłem własne konto w mBanku. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Jest jeszcze Paypal, warto go mieć, bo jest dosyć popularny i można za jego pomocą płacić w wielu miejscach w internecie.

Ja paypal źle wspominam. Przez wysokie obroty na koncie dostałem blokade - podejrzenie o defraudacje. Dużo zabawy, żeby się z nimi dogadać(1.5roku)

Znajomy grał krótkoterminowo +-400 euro tygodniowo(legalnie) też blodakę z takim samym podejrzeniem dostał.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

jak obracasz duzymi kwotami na paypalu to wiadomo, ze moga chciec cie zweryfikować, gdybys mial jakies dowody na legalnosc tego co robisz to od razu by cie odblokowali.

tez nie polecam za bardzo paypala jesli duzo hajsu tam trejdujesz, łatwo cofają przelewy jak wysylajacy zglosi taka chęć a ty towar juz mogles mu wyslac i potem są problemy, ale to juz inna bajka, do kupowania jakiegos gówna z komercyjnych stron mozna sobie założyć.

Opublikowano

Na pewno Paypal, bezproblemowe, i wygodne, ale bez powiązania z kontem / kartą nakłada pewne ograniczenia ( Bzdury o defraudacjach - nie wierz w to bo piszą ci bzdury). Bardzo popularne i wygodne, płatności to praktycznie moment za pomocą PayPal. Przy naprawdę potężnych kwotach nigdy nie miałem problemu żadnego. 

Karta BZWBK - fajna sprawa, każdy może założyć, bez niczego, bez żadnych zobowiązań. Jedyny minus jest taki że doładowanie to na zasadzie albo przelewu , albo wpłaty na poczcie - i trwa jak jedno, tak drugie czasami dość długo. Mam dalej, i czasami korzystam, i się przydaje. Jest to na okaziciela, i przede wszystkim trzeba pilnowac kodów które dostajesz, dostępowych itp, bo nie da się ich późnej odzyskać. Można nią płacić praktycznie wszędzie w sieci. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Na pewno Paypal, bezproblemowe, i wygodne, ale bez powiązania z kontem / kartą nakłada pewne ograniczenia ( Bzdury o defraudacjach - nie wierz w to bo to trolle i piszą ci bzdury). Bardzo popularne i wygodne, płatności to praktycznie moment za pomocą PayPal. Przy naprawdę potężnych kwotach nigdy nie miałem problemu żadnego. 

Karta BZWBK - fajna sprawa, każdy może założyć, bez niczego, bez żadnych zobowiązań. Jedyny minus jest taki że doładowanie to na zasadzie albo przelewu , albo wpłaty na poczcie - i trwa jak jedno, tak drugie czasami dość długo. Mam dalej, i czasami korzystam, i się przydaje. Jest to na okaziciela, i przede wszystkim trzeba pilnowac kodów które dostajesz, dostępowych itp, bo nie da się ich późnej odzyskać. Można nią płacić praktycznie wszędzie w sieci. 

Poczytaj trolu o poczynaniach paypal z ostatnich lat. Potężne kwoty, chyba 2zł od mamy na bułkę.

Paypal generalnie jest dobry do mniejszych płatności, przy większych może dojść do blokady konta(to jest fakt). Poświadczenie o legalności transakcji też trwa u nich bardzo długo.

Tez jak Kasztan napisał. Mogą robić cofki bez "uzasadnienia". Swego rodzaju, nie wiem jak dziś, był to popularny scam na ebay. Zamawiałeś towar, potem żadałeś zwrotu, bo np. sprzedający cię rzekomo oszukał.

Zwrot pieniędzy od ręki. Była z tym taka paranoja, że niektórzy używali bezbarwnych paczek, albo nawet nagrywali na wideo jak wysyłają konkretny towar.

Polecam autorowi poczytać:

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Poczytaj trolu o poczynaniach paypal z ostatnich lat. Potężne kwoty, chyba 2zł od mamy na bułkę.

Paypal generalnie jest dobry do mniejszych płatności, przy większych może dojść do blokady konta(to jest fakt). Poświadczenie o legalności transakcji też trwa u nich bardzo długo.

Tez jak Kasztan napisał. Mogą robić cofki bez "uzasadnienia". Swego rodzaju, nie wiem jak dziś, był to popularny scam na ebay. Zamawiałeś towar, potem żadałeś zwrotu, bo np. sprzedający cię rzekomo oszukał.

Zwrot pieniędzy od ręki. Była z tym taka paranoja, że niektórzy używali bezbarwnych paczek, albo nawet nagrywali na wideo jak wysyłają konkretny towar.

Polecam autorowi poczytać:

Cofki - pierwsze słyszę :) Od lat obracam za pomocą paypal i to kwoty znacznie większe niż 1k , i nigdy nic mi się nie przytrafiło i nie słyszałem o "defraudacjach" więc bajki to nie mnie. Więc nie opowiadaj bzdur i nie prowadzaj ludzi w błąd, bo co post piszesz większe bzdury. PayPal może cofnąć jeśli zgłosisz kradzież , nadużycie , i wtedy, po "śledztwie" , dochodzeniu prawidłowości zgłoszenia / sporu , jeśli jest uzasadniony i poparty dowodami może zwrócić całość kwoty / część , a w szczególnych przypadkach zamknąć konto delikwenta i zgłosić przestępstwo. Jeśli masz konto powiązane z twoją kartą i kontem i jest zgodność danych  - możesz tylko wymyślać takie rzeczy jak "defraudacje" . Nigdy nawet nie czytałem, nie słyszałem żeby ktoś miał takie problemy jak sobie to wymyśliłeś. Jeśli wykryją wałki i przekręty - możesz pisać o cofkach ;p 

PayPal jest jednym z najbezpieczniejszych, na rynku jeśli chodzi o płatności. Jest tolerowane w coraz większej ilości sklepów internetowych , czy to Steam czy sklepy z elektroniką, itp itd. I polecam każdemu. Banki tolerują PayPal, i praktycznie z żadnym bankiem nie ma problemów. 

DO tego, plusem PayPal jest to że nie musisz mieć konta PayPal, podając czyjś email możesz mu przesłać pieniądze, i ten ktoś może je odebrać ów konta nie posiadając. Można bez problemu na koncie zmieniać waluty, same płatności z konta PayPal na konto PayPal to kwestia kilku sekund. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Cofki - pierwsze słyszę :) Od lat obracam za pomocą paypal i to kwoty znacznie większe niż 1k , i nigdy nic mi się nie przytrafiło i nie słyszałem o "defraudacjach" więc bajki to nie mnie. Więc nie opowiadaj bzdur, bo co post piszesz większe bzdury, i co post jesteś kimś innym ;p PayPal może cofnąć jeśli zgłosisz kradzież , nadużycie , i wtedy, po "śledztwie" , dochodzeniu prawidłowości zgłoszenia / sporu , jeśli jest uzasadniony i poparty dowodami może zwrócić całość kwoty / część , a w szczególnych przypadkach zamknąć konto delikwenta i zgłosić przestępstwo. Jeśli masz konto powiązane z twoją kartą i kontem - możesz tylko wymyślać takie rzeczy jak "defraudacje" .

PayPal jest jednym z najbezpieczniejszych, na rynku jeśli chodzi o płatności. Jest tolerowane w coraz większej ilości sklepów internetowych , czy to Steam czy sklepy z elektroniką, itp itd. I polecam każdemu. 

No widzisz, każdy może mieć inne zdanie. Dla ciebie to co ja piszę, to bzdury, dla mnie twoje wypociny to bzdury. 

Ja polecam paypal do niskowartościowych płatności.

Generalnie widać, że gówno wiesz, bo jakbyś się interesował, to byś tak nie chwalił. Może jeszcze napisz jak szybko i sprawnie działa "śledztwo" pp.

Na równi z kartami kredytowymi można kupić konta pp, więc daruj sobie te pierdoły o najbezpieczniejszej formie.

Jednym z najbezpieczniejszych, ale póki co niestabilnych, jest bitcoin.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

No widzisz, każdy może mieć inne zdanie. Dla ciebie to co ja piszę, to bzdury, dla mnie twoje wypociny to bzdury. 

Ja polecam paypal do niskowartościowych płatności.

Generalnie widać, że gówno wiesz, bo jakbyś się interesował, to byś tak nie chwalił. Może jeszcze napisz jak szybko i sprawnie działa "śledztwo" pp.

Na równi z kartami kredytowymi można kupić konta pp, więc daruj sobie te pierdoły o najbezpieczniejszej formie.

Jednym z najbezpieczniejszych, ale póki co niestabilnych, jest bitcoin.

Nie mam już pytań do ciebie, nie udzielaj się już ,bo wszędzie masz 3 grosze do dodania, a więcej w tym bzdur niż sensu, a kłócić się i łapać punkty za takiego kogoś nie warto na tym forum. Wprowadzasz ludzi w błąd byle by posty nabić. 

Dla zainteresowanych i autora tematu, wykaz moich płatności, żeby pokazać jak działa PayPal - dla modów, i global moderatorów , dane osobowe itp zostały zamazane z wiadomych względów. Post napisany w celu pokazania osobnikowi up iż pisanie takich bajek kiedy ma się zerowe pojęcie o czymkolwiek , nawet w dziale pogaduszek to czysta paranoja, oraz uświadomienie autorowi bezpieczeństwa działania PayPal  :

http://prntscr.com/9cge1j

http://prntscr.com/9cgewi

7812818616.png

Opublikowano

Jesteś chory umysłowo? To tak jak napisać po kupnie nowego samochodu, że jest najlepszy, bo się nie psuje.

Pogódź się z tym, że jeśli tobie nie stała się krzywda, nie znaczy, że komuś innemu się nie zdarzy. Ja wyraziłem tylko opinię nt tego co sądze o paypal. I tak paypal jest dobry do małych transakcji. Ty natomiast nie wyrażasz opinii, tylko rzuczasz wszystko bez pokrycia. Dlaczego paypal jest najbezpieczniejszą formą płatności?

Nie warto się z tobą w żadne dyskusje wdawać, wszędzie robisz z siebie wielmożnie c**j wie jakiego najmądrzejszego.

Ps. Co do zdjęć, gdzie te duże transakcje? Mowa o stałych wpływach. Tak jak w WU, po odebraniu większych ilości gotówki(+5k euro) w krótkich odstępach czasowych, trafiasz na czarną listę.

Z tymi punktami to racja. Dałem się wciągnąć w twoje smieszne gierki i 5 wyłapałem :)

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

@Calme

Co do BZ WBK to na ich stronie jest informacja

Szanowni Państwo,

Pragniemy poinformować, iż Bank Zachodni WBK z dniem 05-11-2015 podjął decyzję o zaprzestaniu sprzedaży nowych kart przedpłaconych.

Dziękujemy za dotychczasową współpracę i przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Oczywiście dzięki, za informacje. Teraz będę wiedział czego szukać! 

@9Jarek9

Z tym że doładowanie PayPala dla osoby nie posiadającej konta w banku, może być problematyczne, ponieważ z tego co kiedyś czytałem u nich na stronie, nie można dokonywać wpłat za pomocą poczty polskiej. 

Cześć...

Opublikowano

@Calme

Co do BZ WBK to na ich stronie jest informacja

Szanowni Państwo,

Pragniemy poinformować, iż Bank Zachodni WBK z dniem 05-11-2015 podjął decyzję o zaprzestaniu sprzedaży nowych kart przedpłaconych.

Dziękujemy za dotychczasową współpracę i przepraszamy za wszelkie niedogodności.

Oczywiście dzięki, za informacje. Teraz będę wiedział czego szukać! 

No to wybacz, nic o tym nie widziałem. Jednak nie tylko BZWBK prowadzi takie karty. :P

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...