Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox360 czy PS3

lewus123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko.

Mam zamiar kupować używaną konsole do gier PS3/Xbox360. W tym problem że nie wiem na jaką się zdecydować a mam czas do  Piątku rana na decyzję...

Do wybóru jest:

PS3: SS 500gb + 1,Kontroler bezprzewodowy (DUALSHOCK®3) × 1, przewód zasilający× 1,kabel AV × 1, kabel USB × 1

Cena:550złotych konsola może ma 2 lata. Stan bdb/idealny.

Gry: Fifa 11,Fifa 14,GrandTurismo 5, CONAN,COD Black Ops,Saints Row 2

Xbox360: Xbox 360 slim 250 GB,+ pudełko + instrukcja+ 2 pady ( biały i czarny)+ słuchawki (headset)+ kabel component + 4 gry

Cena:550złotych konsola ma ponad 3 lata. (Nie jest to Jasper) Stan idealny

Gry: AC:Revolations,AC 3,COD MoW,COD 3 (Golden edition)

Xbox360: XBOX 360 +DJ HERO RENEGADE EDITION + biały kontroler + 7 gier: Borderlands, FIFA 14, FIFA 12, Green Lantern Rise of the Manhunters, Call of Duty Black OPS 2, Crysis 3 oraz Wiedźmin 2 Zabójcy Królów edycja rozszerzona.

Cena:499złotych Stan idealny. (Nie znam pojemności) System Jasper. W zestawie mikser DJ.

Gry i tak będę wymieniać na WWE/UFC/MMA nie wiem jeszcze. NIE INTERESUJE MNIE XBOX ONE I PS4... Na konsoli będę grać tylko w gry RPG/Bijatyki. Do wyboru są tylko te trzy  konsole.

Grac będę w tygodniu 3 godziny może 4 w weekendy bocić :D.

Zrobiłem w 2 działach poniewaz chce aby się każdy wypowiedział na temat..

Opublikowano

Sadziłem,że jakieś rady dostane i co kupować jak po co czemu.. Nagradzam +++ ale widać że zamiast pomocy otrzymałem PS3 BO TAK PS3 BO PS3...

Opublikowano

Zdecydowanie na + pod wzgledem dysku wychodzi ps3, ale... na twoim miejscu wybralbym 360, dlaczego ?wygodniejszy pad, lepsza wydajność, ciekawsze tytuly, nie wiem jak u ps3 ale na 360 nie masz sie co martwic o przegrzanie-możesz przynerdzić, niestety troszkę głośniej chodzi, poza tym  X ma lepszy desing i nie oszukujmy się ale pod względem awaryjności x-box wygląda bardzo, bardzo dobrze ( przynajmniej na 360, na one chyba też ale nie o tym mowa ).

Nie mam własnej konsoli od razu mówie, po prostu kumple maja rozne konsole ( nie jestem fan boyem ani jednej ani drugiej ), o awaryjności wiem od posiadaczy wiec info potwierdzone :) jeszcze co do pada to uważam, że nie ma lepszego od tych proponowanych przez 360 lub one, ale to tylko moja opinia. 

Powodzenia w wyborze, obyś nie żałował :)

Opublikowano

Mój boże, ale się przejąłeś. Generalny konsole od Sony przeważają na Microsoft, ponieważ lepiej wykorzystują podzespoły, więcej się z nich wyciska. Nie jest to jakaś przepaść, ale zawsze na +

Nie wiem jak teraz, ale jebac x360 bo RROD

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Nie przejąłem się bo ja konsoli nie kupuje :P Fakt wiecej wycisniesz z ps4 niz z one, jjeśli chodzi o wcześniejsza generacje to 360 przewyższa ps3.

Opublikowano

Nie przejąłem się bo ja konsoli nie kupuje :P Fakt wiecej wycisniesz z ps4 niz z one, jjeśli chodzi o wcześniejsza generacje to 360 przewyższa ps3.

Ja grałem raz u znajomego. Pokazał mi jakiś syf typu skyrom, moze to byl skyrom na x360. Badziew co 10minut reset, bo konsola zamarzała.

Po tym pomyślałem, że nie dzięki, ch** ci w dupe bill, melindzie tez.

Edit. Nie lubie używać angielskiego w miksie z polskim. Dlatego napisałem zamarzła, a nie freez, crush, czy wiele innych synonimów opisujących stan sytuacji

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Nie czaje jak moze zamarzac ;p Moze trzyma ja w lodowce ? xD

Nie zaczillem, wybacz. Moim zdaniem to problem z pamiecią, wiem, że to nie pc, ale porządki ( format ) po jakimś czasie warto zrobić. Możliwość  jest też taka, że wgrał jakąś kupe ( nie chodzi mi o gre ). 

Opublikowano

Podobno SS są awaryjne z tego co czytałem na forach różnych. To prawda?

Nie.

Mój boże, ale się przejąłeś. Generalny konsole od Sony przeważają na Microsoft, ponieważ lepiej wykorzystują podzespoły, więcej się z nich wyciska. Nie jest to jakaś przepaść, ale zawsze na +

Nie wiem jak teraz, ale jebac x360 bo RROD

W takim razie PS3 tez j(...) bo YLOD.

Obecnie konsole są mniej-więcej tak samo awaryjne (no, może Xbox troche bardziej).

Zdecydowanie na + pod wzgledem dysku wychodzi ps3, ale... na twoim miejscu wybralbym 360, dlaczego ?wygodniejszy pad, lepsza wydajność, ciekawsze tytuly, nie wiem jak u ps3 ale na 360 nie masz sie co martwic o przegrzanie-możesz przynerdzić, niestety troszkę głośniej chodzi, poza tym  X ma lepszy desing i nie oszukujmy się ale pod względem awaryjności x-box wygląda bardzo, bardzo dobrze ( przynajmniej na 360, na one chyba też ale nie o tym mowa ).

Nie mam własnej konsoli od razu mówie, po prostu kumple maja rozne konsole ( nie jestem fan boyem ani jednej ani drugiej ), o awaryjności wiem od posiadaczy wiec info potwierdzone :) jeszcze co do pada to uważam, że nie ma lepszego od tych proponowanych przez 360 lub one, ale to tylko moja opinia. 

Powodzenia w wyborze, obyś nie żałował :)

Jest tu sporo racji. Zwykle w grach multiplatformowych X360 wypada lepiej od PS3 (raczej minimalnie, ale jednak). Ale na PS3 też można "przynerdzić" :P

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

Cls. Kupiłem PS3 SS 500gb za 400zł bez kabla HDMI/1 grzybka w padzie (1 pad 1 gra+ konsola) i kabla do ładowania :D.

Za wszystko dałem 420zł i 130zl na grach zaoszczędzone ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...