Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie proponujecie pomysły na skrypt? Gry, konkursy, itp.

knugi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Witajcie, pewnie część osób mnie zna, część nie, lecz nie o to tutaj chodzi. Chodzi mi oto, że nudzę się i nie mam żadnego fajnego pomysłu na  skrypt, chodzi mi tutaj o jakąś gierkę, konkursy, eventy (w tym automatyczne), zabawy, łamigłówki i tak dalej.

Za jakieś sensowne podpowiedzi, będą plusiki, te niezgodne z tematem będą nagradzane raportem.

Pozdrawiam #Knugi

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Opublikowano

@stefanik11 Mógłbyś opisać, co on ma robić, jak ma działać itd?

Opublikowano
Nie chce mi się tego opisywać. Poza tym trudno to opisać musiałbyś pograć sam na takim serwerze i ogarnąć. Ip takiego serwera mogę Ci podać na PW jak byś był zainteresowany xD

Opublikowano

Ox? Lok tyle tego było. Co do minigier to deastroy the Monument możesz napisać ;) 1 serwer w Polsce to ma i oczywiście ja bo chciałem mieć coś takiego ;) polega to na tym że są 2 teamy i mają gdzieś przy swoich spawnach blok/i które jak zniszczy przeciwnik to wygrywa. Są też klasy do kupna ;) ja mam to w yml więc to tylko taka podpowiedź :P

Opublikowano

Jakiś bardzo orginalny skript na sprawdzanie cheatów. Np. tepa gracza w miejsce gdzie są 4 moby, jeśli uderzy wszystkie w ciągu paru sekund banuje go za aure.

Skrypt na wymiane pomiędzy graczami.

844637.jpg

Opublikowano

napisz plugin na automatyczne ss przez komende np: Admin chce sprawdzic gracza wpisuje komende np /ss [gracz] [ilosc ss]      i u gracza w grze robia sie ss ekranu .

Opublikowano

Jakiś bardzo orginalny skript na sprawdzanie cheatów. Np. tepa gracza w miejsce gdzie są 4 moby, jeśli uderzy wszystkie w ciągu paru sekund banuje go za aure.

Ja myslalem o czyms podobnym tylko ze odrazu wokół gracza sie by respily na niewidce

Pomocne? Daj +. To tylko chwila

Moje Skrypty

Opublikowano

Ale chodzi zeby gracz adminowi pokazywal ss puzniej na ts i ma byc z tej samej godziny  chodzi tyko zeby plugin robil ss

Opublikowano

@Bruom to jest nie mozliwe, żeby plugin robił ss.

A po za tym on chce pisać skrypty, a nie pluginy więc w skrypcie to jest tym bardziej nie możliwe!

@Edit

Mam jeszcze jeden pomysł na skrypt. Mógłbyś zrobić skrypt na AntyBot. Czyli coś takiego w stylu przy połączeniu na serwer sprawdza proxy jeżeli nie jest polskie to kickuje. Po wejściu na serwer jeżeli proxy się zgadza otwiera GUI i wełnami zielona - nie bot, czerwona - bot i kick. Po zamknięciu eq też kikuje. I ma 3 szanse jeżeli kliknie czerwoną -1 szansa, jeśli zamknie eq -1 szansa. Jeżeli jego szanse będą równe 0 - ban lub tempban ja tam wolisz

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngZombieMc

Skrypt na OX już zrobiłem.

http://www.mpcforum.pl/topic/1327458-dl-skrypt-automatyczny-ox/

@MsDaniel55

Ciekawe, dodam to do swego projektu :)

@gorlik1337 , @Thekierek1

Według mnie anty-cheat w skript jest bezużyteczny, ale zobaczę co da się zrobić xD

@Bruom

Tak jak koledzy wyżej piszą, takie coś nie jest możliwe do wykonania

1. Skript nie umożliwia takich funkcji.

2. Trzeba by było do tego robić specjalny launcher do którego taką możliwość byśmy dograli.

3. Również trzeba by było zrobić jakiś hosting tych zdjęć :)

@stefanik11

Jak znajdę coś w skript na temat proxy i zagłębię się, na jakiej zasadzie to działa to dodam, tylko trzeba liczyć się jeszcze z tym, że Ci którzy mieszkają po za polską lub mają nie polski internet to nie mogli będą się połączyć, wtedy będzie trzeba dodać do IS darmową opcję, aby dodało ich do White-List skriptu do proxy, że ich połączenia nie będzie blokować. Zobaczymy co da się zrobić :)

A co do tej wełny to będzie problem, gdyż pluginy od Logowania blokują otwieranie gui przez skript przed zalogowaniem :/

Opublikowano

Ja kiedyś miałem pomysł na taki autorski skrypt wojen wysp [tak żeby dobrze się bawić z kilkoma znajomymi], zorganizowałem z koleszkami takie coś tylko że nad wszystkim ja musiałem czuwać, doliczać punkty itp.

Więc wygląda to tak:

CMD:

/w stworz - tworzy dwie wyspy [platformy z coobla] w odleglosci ok 10 kratek.

/w team zielony/czerwony - dodaje do teamu i do regionu jednej z wysp [tj czerwonej albo zielonej], nie ma mozliwosci zmian tych teamow, w kazdym musi byc po 4/5 osob zeby sie fajnie gralo

/w kit - daje jednorazowy kit ze zbrojka, kilofem itp.

/w start/stop - jezeli sa juz druzyny po 4/5 osob to wpisujesz /w start (obojetnie kto) i mają 1 dzień na rozbudowe wyspy, pozbieranie itemów (drop mamy), zbudowanie armat itp, po 24h wlacza sie pvp, tnt i robimy rozpier* 

I teraz - za zabicie kogos z przeciwnikow kazdy z druzyny dostaje po np 5 punktow, po 1h rozpier* wyspy sie kasuja, wygrywa druzyna z wieksza iloscia punktow, serwer resetuje i dopisuje ich na jakas tablice (nicki osob z druzyny wygranej)

Powinno byc w nim: drop, rzucane tnt, jakies fajne miecze, luki itp 

Przepraszam za brak znakow ale no tablet :v

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Ja kiedyś miałem pomysł na taki autorski skrypt wojen wysp [tak żeby dobrze się bawić z kilkoma znajomymi], zorganizowałem z koleszkami takie coś tylko że nad wszystkim ja musiałem czuwać, doliczać punkty itp.

Więc wygląda to tak:

CMD:

/w team zielony/czerwony - dodaje do teamu i do regionu jednej z wysp [tj czerwonej albo zielonej], nie ma mozliwosci zmian tych teamow, w kazdym musi byc po 4/5 osob zeby sie fajnie gralo

/w start/stop - jezeli sa juz druzyny po 4/5 osob to wpisujesz /w start (obojetnie kto) i mają 1 dzień na rozbudowe wyspy, pozbieranie itemów (drop mamy), zbudowanie armat itp, po 24h wlacza sie pvp, tnt i robimy rozpier* 

I teraz - za zabicie kogos z przeciwnikow kazdy z druzyny dostaje po np 5 punktow, po 1h rozpier* wyspy sie kasuja, wygrywa druzyna z wieksza iloscia punktow, serwer resetuje i dopisuje ich na jakas tablice (nicki osob z druzyny wygranej)

Byłaby to fajna rzecz

Opublikowano

Ja proponuje jeszcze plugin 

Opis:

Areny deathmatch . Wygladało by to tak ze gracz dolacza do areny i dostaje eq do walki wszystko polega na tym ze jezeli padnie odradza sie znowu na tej arenie aren np by trwala 15 min i kto zbierze najwiecej zabic i naj mniej zginiec wygrywa zabicia i zginiecia  sumowaly by sie w punktach no za zabicie +2 pkt za zginiecie -1 pkt i kto by mial najwiecej pkt by wygrywal arene za wygrana arene dostawal by np mozliwosc wejscia na inna arene z lepszym eq mozna by bylo zrobic za wygrana arene dostaje sie 1 lvl  i za 5 wygranych ma sie 5 lvl i jest nastepna arena z lepszym eq :)

Opublikowano

Więc wygląda to tak:

CMD:

Fajne by było jestem za

Opublikowano

Dobrym pluginem jest AntiAura.

Masz config w którym możesz sobie ustawić ilość botów, które tworzą się obok gracza.

Do sprawdzania używa się komendy /ac <nick>

Na chacie wyświetli się ile sprawdzany gracz uderzył botów.

Możesz też włączyć lub wyłączyć widoczność tych botów w configu.

Jak by coś nie działało zobacz główną stronę z pluginem: Link

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...