Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
­Postanowiłem kupić serwer VPS i zamierzam postawić na nim serwer TS. 

Pójdzie na tym serwer TS? min. 200 slotów? W ogóle gdzie znajdą się wszystkie pliki tego TS'a?

Typ wirtualizacji: OpenVZ
Pamięć RAM: 512 MB
Ilość vCPU: 1
Pamięć wirtualna (swap): 256 MB

giphy.gif

Opublikowano

Serwer TeamSpeak3 ci pójdzie bez problemowo ale serwer cs wątpie a pliki serwera ts3 znajdziesz tam gdzie zainstalujesz.

Opublikowano

Serwer Ts3 bez problemu a z serwerem Csa nw 

Serwer TeamSpeak3 czy pójdzie bez problemowo ale serwer cs wątpie a pliki serwera ts3 znajdziesz tam gdzie zainstalujesz.

Dzięki, chodziło mi o serwer ts tylko popełniłem błąd. :P

giphy.gif

Opublikowano

Pliki serwera ts3 znajdziesz na oficjalnej stronie ts3. Według mnie 200 osob to trochę za dużo jak na taką maszynę. I nie postawisz juz na niej raczej nic więcej.

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś was uświadomił albo nie umiecie czytać. To jest wirtualizacja OpenVZ więc jak potraficie wyliczyć ile slotów postawi no to respect dla was xD W sumie nawet nie ma podanego nawet zegarka cpu a wy już mówicie że 200 slotów da rade xD 

Opublikowano

Patrząc po parametrach i przypuszczając, że będziesz używał skryptów przy liczbie 200 osób load będzie przekraczał 100%.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Patrząc po parametrach i przypuszczając, że będziesz używał skryptów przy liczbie 200 osób load będzie przekraczał 100%.

A jeżeli będzie 100 stotów bez żadnych skryptów?

­

giphy.gif

Opublikowano

W takiej sytuacji wyciągniesz nawet do 180 użytkowników bez przekroczenia load.

Mam już serwer ts3 na tej maszynie i nie mogę ustawić więcej niż 32 sloty. Czym to może być spowodowane?..

­

giphy.gif

Opublikowano

Na tej maszynie możesz nawet postawić 1.6mln ( crack licencja )... Bardziej powinieneś się pytać ile osób utrzyma + jakie aplikacje serwerowe.

Na tym utrzymasz do 150 osób z licznikiem CPU ~70-95% ( dodając oczywiście aplikacje typu mbot itd. )

Jeśli szukasz tanich vps z możliwością takiej samej ceny za jaką zapłacisz za tego obecnego to zapraszam do tego działu.

http://www.mpcforum.pl/forum/1025-teamspeak-firmy-hostingowe/
76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...