Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Amx 13 75 i Amx 13 90

Ariella

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejsia.
Jak powinno się grać danymi czołgami ??
Czy trudno przejść z 13 75 na 13 90 ? I którym czołgiem łatwiej podbić WN8 ? Bo nie ukrywam, że mi spadło ponad 500....

Opublikowano

Tymi czołgami gra się przeważnie spokojnie, oddajesz strzały, nie ważne czy 1,2 czy 3 i tak zawsze przeladowuj magazynek.

Gra jest taka jak każdy inny magazynkowiec.

Pozdrawiam, StupidLove.

Opublikowano

Edit@ Działa już tamto.

Wracając do Amx, właśnie aktualnie jestem na 12t i zbieram expa ostro już 25k nazbierałam, ale dużo golda leci, bo na AP się nie opłaca grać, od 13 90 dopiero się gra zacznie chyba ?

Opublikowano

Tak gra zacznie się od 13 90, ale po co jeździć na goldzie jak możesz spotować i szukać miękkich czołgów/arty jak przystało grać tymi lightami tak samo gra się, aż do Lorrki bo każdy z nich nie ma wystarczająco peny na coś większego, więc jeśli chcesz grać na goldzie to zbieraj kase, aby mieć także na amx 13 90(175peny), gdzie Lorrka też wariat wielka jak stodoła i działo z 8 tieru. Porzuciłem tą linie po wybadaniu batmobila.

Opublikowano

13 75 mozesz ladowac kiedy chcesz, te 15 sek cie nie zbawi. ja nim gralem na poczatku spokojnie otwarcie zabic inne lighty a potem szybko na dupe ciezkich. z 13 90 tez mam problem o tyle ze inny styl jest, trzeba chronic pestki wiec ladujesz tylko ponizej 3 pestek ale styl gry taki sam prawie. oczywiscie taktyka na wn8 

Opublikowano

Na 13 90 jak na każdym lt idzie łatwo zrobić wn8.

Za 1,5-2k dmg staty fioletowe, czyli niecałe 2 magazynki. 

Jak grać ?

13 75 bardziej pod spota, jak rzuci na 8 można coś próbować z dmg.

13 90 możesz w sumie wszystko, dobra pena na goldzie, dobre camo, więc jak rzuca mape pod spota możesz pospotować i coś postrzelać, jak miastowa to jeździć za ht/mt i robić magazynki. 

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Graj tak że przez pierwsze 2-3min spotuj, poczekaj aż drużyny się rozjadą jakieś czołgi zginą, i szukaj celów ktore mają tyle HP że dasz rade je zdjąć na magazynek ew. odlicz 1 pocisk bo zawsze może nie wejść.. Musisz dużo patrzeć na minimape, szukać TD'kow bezwieżowych, czy jakichś czołgów które obracają wolno wieże żebyś spokojnie mógł zrobic 1,2 kółko w okół niego i ucieć(w skrócie mówiąc szukaj czołgów za mała ilością HP które są odosobnione) ... Na 13 75 zawsze jak masz czas ładuj magazynek, na 90 niekoniecznie... Na obu czołgach idzie łatwo podbić WN8...

Tu masz jedną z moich lepszych bitew na 13 75, obczaj sobie jak się tym gra (chociaż nie mówie że gram najlepiej, ale zawsze możesz coś tam podłapać). Co prawda dużo golda ale zależalo mi na szybkim wyexpieniu 90.

http://wotreplays.com/site/2308811#erlenberg-fragz_1948-amx_13_75

signature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...