Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gwiezdne wojny

ActiZz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może to trochę dziwne ale idę z kolegami na premierę nowych gwiezdnych wojen, a nie oglądałem jeszcze żadnej części. Wszyscy mówią, że mieszkałem w piwnicy. Chce to wszystko nadrobić, jaka jest kolejność oglądania gwiezdnych wojen, bo trochę tego jest i się pogubiłem.

Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.

Opublikowano

1.Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo(1999)

2.Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów (2002)

3.Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów (2005)

4.Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja1977

5.Gwiezdne wojny: Część V - Imperium kontratakuje 1980

6.Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi 1983

7.Gwiezdne wojny: Część VII - Przebudzenie mocy 2015

Opublikowano

Ci co twierdzą że lepiej oglądać 4,5,6 a potem 1,2,3 chyba nie rozumieją czemu to zostało tak nagrane ..

Polecam obejrzeć normalnie od 1 do 6 ale powiem szczerze że zrobiłem sobie maraton około miesiąca temu jak luzy w pracy były i stwierdzam że efekty 4,5 i 6 są słabe :P 1,2 i 3 za to konkretne ;)

Opublikowano

@Eftar

Oczywiście.

4, 5, 6 część zostały nagrane najpierw, ponieważ technika i technologia sci-fi nie była jeszcze na tak wysokim poziomie.

Drugim względem była niepewność, która wiązała się ze sprzedażą praw, gdzie później okazało się że to był błąd.

Polecam przeczytać/pooglądać 4 część, a następnie 3 gdzie widzimy różnicę efektów specjalnych.

Opublikowano

@Eftar

Oczywiście.

4, 5, 6 część zostały nagrane najpierw, ponieważ technika i technologia sci-fi nie była jeszcze na tak wysokim poziomie.

Drugim względem była niepewność, która wiązała się ze sprzedażą praw, gdzie później okazało się że to był błąd.

Polecam przeczytać/pooglądać 4 część, a następnie 3 gdzie widzimy różnicę efektów specjalnych.

Nie skminiłeś, albo ja źle napisałem. I nie do końca jest tak, jak napisałeś, gdyż zamiar powstania prequela powstał dopiero po komercyjnym sukcesie. A oglądanie od 4 ze względu na efekty? Dziwne.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...