Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi przy dobrym komputerze (OBS)

danytrzeci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od ostatniego czasu zająłem się streamowaniem głownie CSGO, lecz gdy odpalam streama tylko w grach mam STRASZNE lagi nie da się tego oglądac ani grać po 70 fps myszke zacina tak że przycelować nie moge... więc gdzie leży problem? Nawet w menu nie mam płynnej myszki przy streamie 60 fps...

Ustawienia obs: 1280x720 60 fps (próbowałem w 30fps w grze mam po 240 do 70 więc i tak źle chociaz lepiej) Bitarte 3500  enkoder x264

Ustawinia gry : Wszystko na najnizszych 1084x724 (chyba tak)

Internet: 90 download 30 upload

Sprzęt:

MONITOR: Benq XL2411 ustawiony na 120 hz

PŁYTA GŁÓWNA: AsRock H97 Anniversary

PROCESOR: i5 4690K

CHŁODZENIE: Fera 2

GRAFICZNA: GTX 970 MSI GAMING

KARTA DZWIĘKOWA: Audiotrak Prodigy Cube

ZASILACZ: CORSAIR VS550

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi ! :)

Dodam jeszcze że bez streamowania mam po 400 - 500 fps 

Kolega przy streamie takim samym 60 fps większa rozdziałka ma luzem 240 fps w csgo a komputer za 3500 czli tanszy o 1000

Opublikowano

Czyściłeś rejest i używałeś CCleanera? Może masz zainstalowane sterowniki do karty graficznej. Przeinstaluj wszystko directx frameworki itd. Nie masz jakiegoś syfu na pc?

Opublikowano

Kup nowego kompa

Smieszne.

Czyściłeś rejest i używałeś CCleanera? Może masz zainstalowane sterowniki do karty graficznej. Przeinstaluj wszystko directx frameworki itd. Nie masz jakiegoś syfu na pc?

CCleanera uzywam regulanie stery do karty są najnowsze, directx nie wiem jak? framework przeinstalowałem. Syfu rozumiem ze wirusa więc komputer działa w 100% sprawnie więc raczej nie. Dodam jeszcze że jakies 2 tygodnie temu robiłem reinstal systemu. 

Opublikowano

Okej problem częsciowo rozwiązany ale nie jest idealnie zauważyłem gdy mam podłączony 2 monitor (telewizor) przez hdmi to strasznie spadaja mi fps... Czemu? Jakas podpowiedz przy streamowaniu bardzo to pomaga :/

Według mnie i mojego kolegi procek nie wyrabia... mam zamiar kupic w jakis miesiąc i7 4790K czy ten będzie wystarczał?

Opublikowano

Jak masz taki problem to nie strimuj :P

Dobre nabijanie postów :)

Proszę o 1 konkrętną odpowiedź nie od jakiegos bałwana który posty nabija czy kupienie procka i7 4790K wystarczy do streamowania na 2 ekranach?

Jeśli nie to po prostu będzie stał laptop i monitor :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...