Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nadpisanie maski IP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od razu proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu ten temat ponieważ nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu do niego... ( z góry przepraszam )

Czy jest możliwość nadpisania maski IP na inne IP ? np. SinusBOT'a do TeamSpeak3 można mu dać inne IP jak się loguje lecz jak próbowałem to zrobić na zwykłym użytkowniku to nie działało. I czy da się dać IP innej osobie która siedzi na maszynie?

Na przykład:

ip 127.0.0.1 podmienić na 1.0.0.127 ? < tylko przykład :) Od razu napiszę, że nie chce podmieniać IP mojej maszyny tylko moje.

Pozdrawiam...

76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Opublikowano

Nie istnieje taka możliwość. 

Jak masz kilka IP to nie ma problemu jak potrafisz  przypisać do programu dowolne IP przypisując interfejs 

Zresztą co ty rozumiesz przez nadpisanie maski ? Zmianą maski sieciowej nie zmienisz IP który przyznaje ISP, niczym go nigdy nie zmienisz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przepraszam jeśli źle sformułowałem, nie musisz od razu się tak bulwersować. :)

Mianowicie chodzi mi o zmianę IP bez pomocy VPN ^.- Czyli nadpisanie IP osoby "siedzącej" na VPS na ip np. "255.255.255.255". Wiem, że się da ponieważ widziałem już parę osób które takie coś zrobiło :) Nie chodzi mi do programu tylko do serwera istniejącego na Virtualnej Maszynie, pisałem wyżej, że nie mogłem znaleźć odpowiedniego działu bo nie ma takowego który jest poświęcony VPS/Dedykom...

76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Opublikowano

Dla ścisłości to maska sieciowa nie jest adresem IP i nie służy nigdy do zmiany IP jest tylko liczbą ,  więc zejdźmy z tematu maski sieciowej by się nie mylić. 

Nadal nie zrozumiałem w pełni co ty chcesz zrobić, w domyśle mam że chodzi ci o  spofowanie adresu IP.

Chyba że ci chodzi o możliwość dopisania adresu IP mającego bezpośredni dostęp do VPS.

Chcesz zmienić swoje IP na inne bez użycia VPN to sobie kup dodatkowe IP albo jednak naucz się spofować adresy IP ( karalne i wykrywalne prze ISP ) . Jako że takie publikacje zakazane na forum tu raczej nie znajdziesz jak to zrobić.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...