Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 czy PS3?

lewus123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ lewus123

Jeśli na xbox chcesz wydać 500 zł z groszami. To kup ps3. Ale od początku.

1. Xbox 360 = nie bierz wersji SLIM bo po pierwsze jest ona za droga, super slim dostaniesz za podobną cenę. Jeśli chcesz kupować na olx, szukaj w Swoim mieście aby mieć pewność ze dana konsola działa w 100% inaczej nie bierz, bo zrobią Cię w uja i zostaniesz z konsolą zepsutą. Pad ciężki co mi się bardzo podobało. Baterie do ładowania. 

2. Ps3 = znów, nie bierz gów/na ( za przeproszeniem ) jeśli chodzi o slim, bierz SUPER SLIM dostaniesz za max 500 zł konsolę ps3 z dużym dyskiem oraz grami ( bo ps3 już staniało chyba że  stać Cie na nową to inna bajka ). Dobra grafika, długo trzyma pad, lekki ( co mi na początku przeszkadzało skacząc z xbox na ps3 ) .. Mimo to fajna graficznie, ciekawe gry. 

Jak dla mnie, bierz ps3, dłużej bynajmniej wytrzyma ( nie wiem jak klocki microsot ).. A no i polecam na allegro kupować niż na olx

Ps. Do xbox nie musisz kupować baterii ja miałam te do ładownia batarie 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

@Unga cena tu nie gra roli. Nie chce Super Slim Xbox'a. Zastanawiam się nad tymi 2 ofetami tylko. Inne nie wchodzą w gre. Nie mam problemu z dojazdem i sprawdzeniem konsoli na miejscu.

Opublikowano

@Unga cena tu nie gra roli. Nie chce Super Slim Xbox'a. Zastanawiam się nad tymi 2 ofetami tylko. Inne nie wchodzą w gre. Nie mam problemu z dojazdem i sprawdzeniem konsoli na miejscu.

przy ps3 masz już archiwum. Ale to wiesz branie starych pryków za 500 zł to jest troszkę głupie bo nie wiesz ile Ci potem konsola pociągnie

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

W tym przypadku opcja z X360 wydaje mi się sensowniejsza... PS3 FAT'y obecnie są już dosyć leciwe, dlatego lubią sobie tak po prostu paść na YLOD'a.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

przy ps3 masz już archiwum. Ale to wiesz branie starych pryków za 500 zł to jest troszkę głupie bo nie wiesz ile Ci potem konsola pociągnie

Wole uzywaną ponieważ tak to wiem co i jak i zawsze kilka darmowych gier wpadnie.

W tym przypadku opcja z X360 wydaje mi się sensowniejsza... PS3 FAT'y obecnie są już dosyć leciwe, dlatego lubią sobie tak po prostu paść na YLOD'a.

Jak moge się zapytać. Podobno w tej wersji xboxa wyeliminowano to czerwone światełko to prawda? I jakie baterie kupować a jak ni baterie to jaki akumulatorek i zasiacz aby pad pociągnął jak najwięcej? Zastanawiałem się nad Play & Charge nwm czy jest to dobre rozwiązanie czy złe.

Opublikowano

Wole uzywaną ponieważ tak to wiem co i jak i zawsze kilka darmowych gier wpadnie.

Jak moge się zapytać. Podobno w tej wersji xboxa wyeliminowano to czerwone światełko to prawda? I jakie baterie kupować a jak ni baterie to jaki akumulatorek i zasiacz aby pad pociągnął jak najwięcej? Zastanawiałem się nad Play & Charge nwm czy jest to dobre rozwiązanie czy złe.

O ile w przypadku FAT'ów, RROD trafiał się dosyć często, to w slimkach takich przypadków jest jakiś procent.

Do pada wejdą wszystkie baterie AA. Play & Charge nie jest głupim pomysłem. Przynajmniej nie musiałbyś się martwić o wymianę baterii co kilkanaście godzin gry.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

O ile w przypadku FAT'ów, RROD trafiał się dosyć często, to w slimkach takich przypadków jest jakiś procent.

Do pada wejdą wszystkie baterie AA. Play & Charge nie jest głupim pomysłem. Przynajmniej nie musiałbyś się martwić o wymianę baterii co kilkanaście godzin gry.

Ten XboX jaka ma wersje/ Jasper/Faclon czy inne jeszcze? Konsola była kupowana może 3 lata temu z tego co wiem.

@Edit i czy jest sens kupować tego Xboxa za taką cene z grami tylko ż tego co czytałem to Slimka jest bardziej awaryjna od Elite (Nwm jaki jest na tej slimce wgramy system czy coś dlatgo tez pytam jaka wersja) Jeżeli byłby to Jasper to byl chętnie bral

@Edit2  Konsola ma date produkcji 24 czerwiec 2012.

Opublikowano

Ten XboX jaka ma wersje/ Jasper/Faclon czy inne jeszcze? Konsola była kupowana może 3 lata temu z tego co wiem.

@Edit i czy jest sens kupować tego Xboxa za taką cene z grami tylko ż tego co czytałem to Slimka jest bardziej awaryjna od Elite (Nwm jaki jest na tej slimce wgramy system czy coś dlatgo tez pytam jaka wersja) Jeżeli byłby to Jasper to byl chętnie bral

@Edit2  Konsola ma date produkcji 24 czerwiec 2012.

Falcon, Jasper itd. tyczą się tylko FAT'ów, jest to nazwa zastosowanej płyty głównej.

Slimki ogólnie nie są awaryjne. Rocznik 2012 jest jeszcze w miarę znośny.

Btw. Nie uważasz, że jest to lekko nieodpowiedni dział? :P

Opublikowano

Falcon, Jasper itd. tyczą się tylko FAT'ów, jest to nazwa zastosowanej płyty głównej.

Slimki ogólnie nie są awaryjne. Rocznik 2012 jest jeszcze w miarę znośny.

Btw. Nie uważasz, że jest to lekko nieodpowiedni dział? :P

Nie wazne jaki dział najwyzej dostane warna. Uzytownik od 3 lat powinien coś mieć :D.

Ta konsola PS3 500gb to jaka wersja? Fat/S/SS? z tego co czytam to Fat są awaryjne.   I jeżeli ta PS3 byłaby Fatką to nie lepiej brac xboxa?

@Edit https://pl.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3tu piszę że wersja  500gb to Super Slim nie wiem czy to prawda dlatego pytam :D. A z widoku konsoli na zdjęciach wygląda jak Fat

Opublikowano

Nie wazne jaki dział najwyzej dostane warna. Uzytownik od 3 lat powinien coś mieć :D.

Ta konsola PS3 500gb to jaka wersja? Fat/S/SS? z tego co czytam to Fat są awaryjne.   I jeżeli ta PS3 byłaby Fatką to nie lepiej brac xboxa?

@Edit https://pl.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3tu piszę że wersja  500gb to Super Slim nie wiem czy to prawda dlatego pytam :D. A z widoku konsoli na zdjęciach wygląda jak Fat

Sprzedawane w wersji 500 gb są tylko Super Slimki. Osobiście posiadam właśnie taką, i jestem z niej cholernie zadowolony.

Ale nikt nie powiedział, że do konsoli nie da się włożyć innego dysku :)

Opublikowano

Sprzedawane w wersji 500 gb są tylko Super Slimki. Osobiście posiadam właśnie taką, i jestem z niej cholernie zadowolony.

Ale nikt nie powiedział, że do konsoli nie da się włożyć innego dysku :)

a to co jest na zdjęciach to wersja Fat?

W sumie pomogloby mi jakbyś mógl oczywiście za tygodniowy limit lajków napisac mi + i - danych konsol. Strasznie by mi to pomogło przy wyborze oczywiście jak pisalem nagrodze to.

Opublikowano

Wychodzi na to że jednak lepiej kupić xboxa? Boje się tylko że ta wersja którą on sprzedaje może się szybko zepsuć poniewaz nie jest to Jasper...

Opublikowano

Chyba nie ma czego się bać. Ogólnie panuje opinia, że Slimki są tak samo, albo i mniej awaryjne od Jasperów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...