Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czas wbicia rang DMG - LEM

.HEAVEN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym się zapytać, może ktoś z was derankował oraz wbijał ponownie rangę. Ile czasu (meczy) zajmie mi wbijanie LE oraz LEM'a? Na tych rangach z tego co wiem jest najwięcej kerowanych. 

Od MG2 - DMG wygrałem pod rząd 14 meczy i to starczyło na awans. Mialem słabsze jak i lepsze mecze. Obecnie mam jedną porażkę, 3 winny oraz 1 porażkę. Porażki to 16:14 a zwycięstwa to około 16:5 coś w tym stylu. Gwiazdek na mecz zdobywam około 5-10, zależnie od meczu ale w tym przedziale. Teraz pytanie takie: wygrywając dwa mecze 16:5, przegrywając jeden 16:14 - czy dużo pkt ELO mi cofnie? Nie chce tu dokładnych ocen ale chce się dowiedzieć od kogoś kto to ''przechodził'' oraz ile meczy potrzeba aby awansować szybko w górę.

Opublikowano

Tak naprawdę nie ma zasady. Liczą się wygrane rundy i udział w nich (MVP). Nie spadnie Ci zbyt dużo ELO, ponieważ wygrałeś dwa poprzednie mecze z wysokim ELO(wynikiem), a przegrałeś również z wysoką ELO(przegraną). Tam ugrałeś 2x 16, tu 1x14. Ja z LE do LEM awansuje zazwyczaj po 3 - 4 meczach. Do supreme około 6-8. Jednak i tak duże znaczenie ma 10 ostatnich meczy. Pozdrawiam

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

Nie licza sie tylko te pare meczy, kiedys mialem tak rozpedzone elo, takie wyniki w meczach, ze nawet po 2 porazkach na DMG dalej mi je dobieralo gdzie ja bylem MGE, a jak wbilem to 2 albo 3 mecze, nie pamietam i remis, na ktorym awansowalem na LE, wiec nie rozumuj tego tak. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jeśli spadłeś z rangi to z reguły po dwóch winach powinieneś do niej wrócić. Z DMG do LE w momencie gdy jeszcze nigdy na koncie nie miałem orzełka wygrałem 12 razy, po czym stwierdziłem że sobie przegram i wygram, bo może mi się coś zbugowało - pomogło. Ten system jest strasznie specyficzny, ale z takimi wynikami powinieneś szybko awansować.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Jezeli spadles z danej rangi latwiej ci bedzie do niej awansowac.

Opublikowano

Obecnie ten 'elo rank' system jest bardzo, ale to bardzo uproszczony.

Dzisiaj grałem mecz, przegrałem bodajże 16;12 (któryś mecz z rzędu) no i spadłem z LE do DMG.

Zagrałem dwa mecze, wygrałem 16;09 / 16;11, średnio na mecz 5MVP i awansowałem spowrotem.

Zatem myślę, że jak masz dobre staty to szybko awansujesz.

­

Opublikowano

System jest dziwny w luj, bo ja np spadłem z LEM'a do LE i po tyg zagrałem sobie MM'a. Zamykałem, ogólnie kiepska gra itp i z powrotem dostałem tego LEM'a. Na niższych rangach miewałem podobnie.

Jednakże samo wbicie LEM'a to już jest niezły wyczyn bo trzeba się natrudzić z wygranymi ...

Do LE potrzebowąłem ogólnie z 5 meczy, a do LEM'a 12. Kumpel LEM'a wbił już po 8 grając gorzej ode mnie...

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

z 12-16 meczy powinno starczyc ci do tego LEM'a.

System jest dziwny w luj, bo ja np spadłem z LEM'a do LE i po tyg zagrałem sobie MM'a. Zamykałem, ogólnie kiepska gra itp i z powrotem dostałem tego LEM'a. Na niższych rangach miewałem podobnie.

Jednakże samo wbicie LEM'a to już jest niezły wyczyn bo trzeba się natrudzić z wygranymi ...

Do LE potrzebowąłem ogólnie z 5 meczy, a do LEM'a 12. Kumpel LEM'a wbił już po 8 grając gorzej ode mnie...

prosze cie LEM to nie jest żaden wyczyn wyczynem jest dostac silvera 1 po 10 meczach 

Opublikowano

A moje pytanie jak z G3 wbić szybko nst rangę? Ja po 10 meczach mam G3 xD

Spróbuj grać jak najlepiej i otwierać i tyle.

­

Opublikowano

Ten cały system jest śmieszny a zarazem żałosny ponad miesiąc wbijałem mge wygrałem 7 gier z rzędu otwierając dostałęm 3x bobów i spadłem do mg kolejny  miesiąc wbijałem mge praktycznie cały czas otwieram na mge wygrałem 5 meczy pod rząd awansu jak nie było tak nie ma woczaj 3 mecze zagrałem 3x przegrana :x

image.png

Opublikowano

Ten cały system jest śmieszny a zarazem żałosny ponad miesiąc wbijałem mge wygrałem 7 gier z rzędu otwierając dostałęm 3x bobów i spadłem do mg kolejny  miesiąc wbijałem mge praktycznie cały czas otwieram na mge wygrałem 5 meczy pod rząd awansu jak nie było tak nie ma woczaj 3 mecze zagrałem 3x przegrana :x

Tez mnie to  smieszy ze w 4 dni z golda 2 do LEM wbilem no ale nic nie poradzisz taki system 

A co znaczy otwierając? xD jestem nowy xD

Byc 1 w tabeli 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...