Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Matura - przedmioty z rozszerzeniem

veimiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heyho.

Zastanawiałem się ostatnio jakie (i ile) rozszerzone przedmioty pisać na maturze - na pewno piszę matematykę i angielski, no i tutaj nasuwa się pytanie - czy to wystarczająco na takie... średnie uczelnie? Nie chcę iść na jakiś UJ, czy jakiekolwiek są teraz mocne. Myślałem nad informatyką jako 3 przedmiot, ale to jeszcze niepewne. Ile Wy pisaliście/będziecie pisać przedmiotów, jakie?

Opublikowano

Wejdź sobie na stronę uczelni, która by ci pasowała, zobacz jakie przedmioty są potrzebne do dostania się na dany kierunek. Każda uczelnia ma inne wymagania.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Na średnie uczelnie to wystarczy ci matematyka i angielski. Ja zdawałam biologię a i tak wylądowałam na kierunku gdzie ona się wcale nie liczyła jeżeli chodzi o przyjęcie na studia, tylko właśnie królowa nauk. Mam znajomych co mieli 40% z podstawowej matematyki i wylądowali na informatyce. Co z tego że ledwo się utrzymują...

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Opublikowano

Na średnie uczelnie to wystarczy ci matematyka i angielski. Ja zdawałam biologię a i tak wylądowałam na kierunku gdzie ona się wcale nie liczyła jeżeli chodzi o przyjęcie na studia, tylko właśnie królowa nauk. Mam znajomych co mieli 40% z podstawowej matematyki i wylądowali na informatyce. Co z tego że ledwo się utrzymują...

Dzisiejsza młodzież taka ambitna.

@veimiK to z czego będziesz pisać, zależy wyłącznie od ciebie. Nie powinieneś się kierować opiniami innych, w końcu to ty piszesz.

Jeden kolega - taki smieszek - postanowił napisać z wiedzy o tańcu(jako dodatkowy). Nawet to idiota uje**ł. Generalnie możesz pisać z czego chcesz, ale lepiej mierzyć siłę na zamiary.

Lepiej mniej niż więcej, by później nie szpecić sobie wyniku jakimiś śmiesznymi %.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...