Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konsola za 300-400zł Możliwe?

srakalak123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy wogóle jest sens kupowania konsoli ps3/xbox 360 za 300-400zł. Nie mam więcej funduszy ;/. Jeśli tak to na przykład z OLX chyba najlepiej?? Pozdrawiam. Jakie są wasze opinie na ten temat?

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Czeeść.

W tym momencie chyba da się wyhaczyć jakąś plejke, albo X'a za 400 zł, np. ja znalazłem takiego ps'a, albo takiego Xbox'a.

Z tym, że jeśli zdecydujesz się na PS3, to radziłbym unikać wersji FAT (z racji wieku). Z Xbox'em sprawa ma się podobnie, chyba, że tym fatem jest Jasper.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

Czeeść.

W tym momencie chyba da się wyhaczyć jakąś plejke, albo X'a za 400 zł, np. ja znalazłem takiego ps'a, albo takiego Xbox'a.

Z tym, że jeśli zdecydujesz się na PS3, to radziłbym unikać wersji FAT (z racji wieku). Z Xbox'em sprawa ma się podobnie, chyba, że tym fatem jest Jasper.

Ok dzięki myśle, że mój budżet to te 450zł. Czy na allegro jest bezpieczniej kupować niż na  OLX??

Opublikowano

Ok dzięki myśle, że mój budżet to te 450zł. Czy na allegro jest bezpieczniej kupować niż na  OLX??

To zależy, bo jeśli masz jakieś ogłoszenie na OLX w okolicy, to zawsze możesz obejrzeć konsolę przed zakupem.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

Na allegro bym kupowala w razie oszustwa możesz prosić o zwrot pieniędzy po prostu jest bezpieczniej. Za 400zl spokojnie kupisz ps3 i bardziej go plolecam od xbox

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Na allegro bym kupowala w razie oszustwa możesz prosić o zwrot pieniędzy po prostu jest bezpieczniej. Za 400zl spokojnie kupisz ps3 i bardziej go plolecam od xbox

Ok dzięki ale jak np w swoim mieście mam xboxa EE (chyba E). To czy nie lepiej go wziac zwlaszcza ze moge go obejrzec wlaczyc itp. Jeśli chodzi o budżet to wyliczyłem jeszcze raz i wzrosł do 500zł. Wcześniej rąbnałem sie o stówe. :D . PS: jak to jest z tymi padami do xboxa, one maja bateryjki je trzeba kupic czy mozna ladować? PS:2

PS: Czy na tym monitorze normalnie odpale ps3/xbox . Syncmaster 2243 FV. LCD. Dokładny model to najprawdopodobniej LNX.

Opublikowano

Ok dzięki ale jak np w swoim mieście mam xboxa EE (chyba E). To czy nie lepiej go wziac zwlaszcza ze moge go obejrzec wlaczyc itp. Jeśli chodzi o budżet to wyliczyłem jeszcze raz i wzrosł do 500zł. Wcześniej rąbnałem sie o stówe. :D . PS: jak to jest z tymi padami do xboxa, one maja bateryjki je trzeba kupic czy mozna ladować? PS:2

PS: Czy na tym monitorze normalnie odpale ps3/xbox . Syncmaster 2243 FV. LCD. Dokładny model to najprawdopodobniej LNX.

polecam PS3 niz xbox360 bo na PS3 nie trzeba placic za gre online.

Zobaczylem ten twoj monitor i niby ma wejscia DVI oraz DSUB.

Bedziesz musial przelaczke kupic albo odrazu kabel:

http://www.ebay.co.uk/itm/1-5M-GOLD-HDMI-TO-DVI-CABLE-V1-3-VIDEO-HDTV-LEAD-1080P-FREE-POSTAGE-IN-UK-/320817507717?_trksid=p2141725.m3641.l6368

Znajdz sobie taki na allegro to jeszcze taniej powinno byc :P

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

polecam PS3 niz xbox360 bo na PS3 nie trzeba placic za gre online.

Zobaczylem ten twoj monitor i niby ma wejscia DVI oraz DSUB.

Bedziesz musial przelaczke kupic albo odrazu kabel:

http://www.ebay.co.uk/itm/1-5M-GOLD-HDMI-TO-DVI-CABLE-V1-3-VIDEO-HDTV-LEAD-1080P-FREE-POSTAGE-IN-UK-/320817507717?_trksid=p2141725.m3641.l6368

Znajdz sobie taki na allegro to jeszcze taniej powinno byc :P

Raczej nie będe używał trybu multi więc mi to bez różnicy.Ok dzięki za info

Dlaczego akurat xbox a nie ps3. PS: Raczej nie będe używał trybu multiplayer 

Znalazłem na OLX ze swojego miasta. Xbox 360 Elite z grami nhl 16 fifa 16 i BF4 ale są one na konsoli zgrane i sprzedający pisze że nic za nie nie zapłacił to możliwe? wersja to  Elite 120GB+RGH+LT 3.0 o co chodzi z tym RGH i LT 3.0 ??

Opublikowano

Raczej nie będe używał trybu multi więc mi to bez różnicy.Ok dzięki za info

Znalazłem na OLX ze swojego miasta. Xbox 360 Elite z grami nhl 16 fifa 16 i BF4 ale są one na konsoli zgrane i sprzedający pisze że nic za nie nie zapłacił to możliwe? wersja to  Elite 120GB+RGH+LT 3.0 o co chodzi z tym RGH i LT 3.0 ??

Przeróbka, te gry na konsoli to zwykłe piraty. Zapytaj o datę produkcji(z tyłu na nalepce będzie).

Opublikowano

Przeróbka, te gry na konsoli to zwykłe piraty. Zapytaj o datę produkcji(z tyłu na nalepce będzie).

To źle że przeróbka, bardziej awaryjny czy coś??? Bo widze że 3/4 sprzedawanych x'boxów jest właśnie przerobionych.

Opublikowano

To źle że przeróbka, bardziej awaryjny czy coś??? Bo widze że 3/4 sprzedawanych x'boxów jest właśnie przerobionych.

Awaryjność nie ma nic do tego, główne różnice to takie, że na RGH wgrywasz gry bezpośrednio z kompa na dysk i sobie grasz(o multi zapomnij), a na LT nagrywasz płytki i sobie grasz(tutaj multi działa).

Opublikowano

ja miałam baterie od aparatu i sobie je ładowałam. Jeśli w Swoim mieście no to bierz. Jednak licz się z tym że xbox już pada, a ps3 jeszcze się trzyma i jest na nich ( jak dla mnie ) więcej gier i lepsza grafika. Porównuje z tego względu gdyż posiadałam obie konsole i potem szczerze xbox sprzedałam po 3 mies, ps3 po niecałym roku ( zmiana na ps4 ). Ale to Twoja decyzja. 

Dlatego że moim zdaniem SONY jest o wiele lepszą konsolą niż microsoft. Nie chodzi tutaj o tryb multi, ale o samo ciche chodzenie konsoli, a z tego co mi wiadomo xbox-y są bardziej po multimedia niż pod grania. Jak napisałam wyżej, Dla mnie xbox to nie jest konsola tylko klocek który stoi i buczy

Opublikowano

ja miałam baterie od aparatu i sobie je ładowałam. Jeśli w Swoim mieście no to bierz. Jednak licz się z tym że xbox już pada, a ps3 jeszcze się trzyma i jest na nich ( jak dla mnie ) więcej gier i lepsza grafika. Porównuje z tego względu gdyż posiadałam obie konsole i potem szczerze xbox sprzedałam po 3 mies, ps3 po niecałym roku ( zmiana na ps4 ). Ale to Twoja decyzja. 

Dlatego że moim zdaniem SONY jest o wiele lepszą konsolą niż microsoft. Nie chodzi tutaj o tryb multi, ale o samo ciche chodzenie konsoli, a z tego co mi wiadomo xbox-y są bardziej po multimedia niż pod grania. Jak napisałam wyżej, Dla mnie xbox to nie jest konsola tylko klocek który stoi i buczy

3/4 gier jest taka sama a ty mówisz, że xbox stoi i buczy...

@topic

Spójrz sobie na gry ex i sam sobie odpowiedź w co będziesz grał.

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedzi, a tak żeby nie tworzyć nowego tematu jak myślicie ile jest warte ps2 w takim zestawie jaki mam:

Konsola przerobiona ModboChip

Pady jeden bezprzewodowy nieoryginalny.

Drugi oryginalny PS2

Karta pamięci 8mb firmy  MagicGate i druga 1 mega ale to jakis chinski szajs.

Okablowanie

Gry:

Fifa 13

Metal Gear Solid 2

GTA Liberty city Stories

Outlaw Golf II

i chyba z 10 innych

Działa bez zarzutów.

Opublikowano

3/4 gier jest taka sama a ty mówisz, że xbox stoi i buczy...

@topic

Spójrz sobie na gry ex i sam sobie odpowiedź w co będziesz grał.

co Ty pi3rdolisz xD Miałam xbox i ps3, grałam na obu i mi tutaj nie mów że xbox to nie jest konsola do dupki i słaba graficznie ( moim zdaniem ) jedynym plusem xbox jest pad i nic więcej. Pograj sobie na xbox a ps3 porównasz i porozmawiamy. Gry?? pfff pewnie że są lepsze ( chodzi mi tutaj o klasyki ). A mówiąc o xbox gdzie ma fajna grę po englisz że jedziesz koniem i jakieś wyścigi no proszę cie

Opublikowano

co Ty pi3rdolisz xD Miałam xbox i ps3, grałam na obu i mi tutaj nie mów że xbox to nie jest konsola do dupki i słaba graficznie ( moim zdaniem ) jedynym plusem xbox jest pad i nic więcej. Pograj sobie na xbox a ps3 porównasz i porozmawiamy. Gry?? pfff pewnie że są lepsze ( chodzi mi tutaj o klasyki ). A mówiąc o xbox gdzie ma fajna grę po englisz że jedziesz koniem i jakieś wyścigi no proszę cie

Ale o czym tak naprawdę jest ta debata. -_-

Na PS3 jak i X360 grafika stoi na podobnym poziomie. Prawdą jest, że w przypadku gier multiplatformowych, na ogół lepiej one działają na Xbox'ie (pewnie z powodu przedziwnej architektury Plejki).

Gry to też sprawa gustu. Na PS3 masz np. serię God of War, Uncharted czy Gran Turismo. Z kolei Xbox 360 może pochwalić się Forzą, Gears'ami i Halo.

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedzi, a tak żeby nie tworzyć nowego tematu jak myślicie ile jest warte ps2 w takim zestawie jaki mam:

Konsola przerobiona ModboChip

Pady jeden bezprzewodowy nieoryginalny.

Drugi oryginalny PS2

Karta pamięci 8mb firmy  MagicGate i druga 1 mega ale to jakis chinski szajs.

Okablowanie

Gry:

Fifa 13

Metal Gear Solid 2

GTA Liberty city Stories

Outlaw Golf II

i chyba z 10 innych

Działa bez zarzutów.

~110zł

Opublikowano

Dzięki jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi, wiecie moze lub znacie firmy zajmujące się czyszczeniem i konserwacją oraz/lub serwisem PS3?? Jestem z Podkarpacia jakby co. ;)

Edit: Czy obraz może wyglądać normalnie na tym TV. http://www.manualslib.com/products/Sony-Trinitron-Kv-29fx65k-3725428.html

Moze ma ktoś taki lub podobny i mógłby nagrać mi Gameplay z fify 13/14/15 nagradzam like'ami i Naj. ;)

Z góry dzięki.

Opublikowano

Ja kupiłem.  PS3 z 1 padem i 1 grą 500gb SS za 400zł. HDMI i ładowarke dokupiłem za 20 zł :P.

Jeżeli obejrzysz się po komisach znajdziesz za taką cene konsole. Pad jest troche brudny i nakładke potrzebuje kupić jedną ale działa wszystko. Co do telewizora to szukaj głównie z HDMI bo najlepsza jakoś a znajdziesz zawsze taki,AV niby gorsza jakoś obrazu i dlatego tez nie polecam.

Opublikowano

Ja kupiłem.  PS3 z 1 padem i 1 grą 500gb SS za 400zł. HDMI i ładowarke dokupiłem za 20 zł :P.

Jeżeli obejrzysz się po komisach znajdziesz za taką cene konsole. Pad jest troche brudny i nakładke potrzebuje kupić jedną ale działa wszystko. Co do telewizora to szukaj głównie z HDMI bo najlepsza jakoś a znajdziesz zawsze taki,AV niby gorsza jakoś obrazu i dlatego tez nie polecam.

Ok dzięki. ;)

Dzięki jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi, wiecie moze lub znacie firmy zajmujące się czyszczeniem i konserwacją oraz/lub serwisem PS3?? Jestem z Podkarpacia jakby co. ;)

Edit: Czy obraz może wyglądać normalnie na tym TV. http://www.manualslib.com/products/Sony-Trinitron-Kv-29fx65k-3725428.html

Moze ma ktoś taki lub podobny i mógłby nagrać mi Gameplay z fify 13/14/15 nagradzam like'ami i Naj. ;)

Z góry dzięki.

Ma ktoś jakieś sugestie Gameplay? Głównie będe grał w fife narazie z monitorem pewnie do wakacji poczekam kupie taki 23.6 cala HD za 400zł...Grałem u kolegi w Fife 16 na X'boxa 360 na telewizorze teleskopowym grafika nie jest taka zła.

Czy przez to Eurozłącze podepnę PS3 do telewizora kineskopowego??

jis4cw4ulzzr_t.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...