Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 - instalować czy nie instalować?

ganek4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od piątku posiadam wiedźmina 3 . Zacząłem grać od niedawna w jedynkę. Nawet temat założyłem czy warto. Ale trzeci wiesiek już tak kusi. Codziennie jak wracam ze szkoły patrzę na pudełko, które leży na komodzie. A w wiedźmin 1 jestem dopiero w drugim akcie. Niektórzy polecali mi czytać książki Sapkowskiego o wiedźminie. Przeczytałem ostatnie życzenie i bardzo mi się spodobało, ale na razie nie mogę czytać innych części bo szkoła i konkurs.. Niestety zakończenie sagi zostało mi zaspojlerowane :( Zwracam się do was z pytaniem czy przechodzić tego wiedźmina 1 czy już teraz instalować 3. Do jedynki przyciąga mnie tylko klimat i fabuła.

Opublikowano

Sam przeszedłem wszystkie części, przeczytałem wszystkie książki i tak naprawdę to zależy od Ciebie. 

Jeżeli nie ciągnie Cię do Jednyki to zagraj w Trójkę. Będziesz z tyłu z różnymi rzeczami, ale nic się nie stanie jeżeli ominiesz te dwie pierwsze części.

Ale iż ja jestem wielkim fanem Wiedźmina (jakbym nie grał wcześniej) to ja bym przeszedł od 1 do 3.

Lub jeżeli chcesz to możesz najpierw przejść Trójkę, a potem wrócić do poprzednich części, a w wakacje poczytać sobie Sapkowskiego :v

Opublikowano

Wiedźmin 3 jest znacznie ciekawszą grą i najbardziej rozbudowaną. Wiem, że część 1 i 2 nie są mocne. Przejście 3 na 100% zajmuje ponad 150h. Misje poboczne są bardzo ciekawe.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

W Wiedźmina 3 możesz spokojnie grać bez znajomości poprzednich części bo tylko czasem pojawiają się do nich nawiązania. Moim zdaniem jeżeli do jedynki Cię ciągnie klimat i fabuła to powinieneś ją przejść bo o to chodzi w RPG'ach. Wiedźmin 3 to naprawdę dobry RPG i od dawna takiego nie widziałem na rynku więc polecam z całego serca bo wiem że się nie zawiedziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...