Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc. Metin2PL

stybydb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż grałem sobie spokojnie w metin2.pl i wszystko mi działało. Miałem integre intela z płyty g31m-s2l.

W tej chwili zmieniłem karte na hd5670. (dla tych co się śmieją, że słaby sprzęt to dodam, że nie potrzebuje więcej bo na komputerze głównie pracuje)

Zupdatowałem sobie windowsa do 10-tki. Na starej grafie zintegrowanej z win10 metin działał bez problemu.

Po zmianie karty graficznej po odpaleniu metina komputer się zawiesza i tyle go widzieli. 

Możliwe, że problem wynika z gameguarda, którego dodali i faktycznie od tamtej pory się zwiesza.

Karta w csgo dziala bez problemu więc nie podejrzewam aby był problem z nią. Może coś ze sterownikami?  Direct mam 11.2  catalysty w wersji 15.2

Zasilacz XFX TS550 BRONZE 80+

Procesor XEON e5405 (zmodowana płyta na podstawke 771)  4x.2.4ghz podkręcony o te 400mhz. ( na nie podkręconym ten sam błąd!) (procesor jest stabilny nie przekracza 45-50 stopni w stresie)

Ram 2x2gb ddr2 800mhz goodram ( sprawne, przetestowane)

Dysk WD BLACK 160gb ( dysk sprawny bez badsectorów)

Grafika hd5670 z chłodzeniem cyclone. Temperatury pod stresem w normie.

Włącza się okienko launchera, klikam rozpocznij gre zaczyna sprawdzać game guarda zakręci się kółko przy kursorze i ścina komputer. Pomaga tylko reset. Myślę, że problem leży w tym game guardzie. Może jakiś specjalista od cheatów wie jak wyłączyć to gówno aby nie uruchamiało się wraz ze startem gry :P wtedy bym sprawdził czy to nie jego wina.

Antywirusa miałem AVG ale znalazłem na necie, że zapora może robic jakieś problemy dlatego go usunąłem jednak usterka nie zniknęła. 

Napisałem w dzale Hacki, Boty, Bugi. Bo wiem, że tutaj jest masa specjalistów od blbliotek gry, pythona, frameworków itd.

Jeśli jest w złym dziale to poproszę administratora o przeniesienie :)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...