Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek. Który język ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Przedstawię to może tak.

Chciałbym się uczyć programowania. Tylko niewiem który język wybrać.

Na razie bazgram w AutoIt-cie. (Okienko, kilka przycisków (działa tylko exit xdd) , kilka obrazków) więc pierwszy "program jeśli można to tak nazwać mam za sobą :).

Ogólnie posiadam pełno pomysłów (85 kartek - wiem przesada :D), dużo chęci, trochę czasu :).

Chciałbym wspomnieć że kieduś próbowałem z C++ i to nie był odpowiedni język na start (java także nie przypada mi do gustu).

Jeśli chodzi o języki to zastanawiałem się nad Pythonem. Przypomina mi troche AutoIt-a.

Myślę aby język był dobry do pisania botów czy prostych i średnich programów :)

Dział chyba zły jeśli tak to przepraszam.

Opublikowano

Nie ma to jak sciąganie obrazów z czyiś tutków ;) widzialem już to. Raczej chodzi mi o wasze własne opinie, doświadczenia itd. :). Odnosząc się jeszcze do mojeho tematu. Nie mam nic przeciwko C++ tylko jest za trudny jak dla mnie na start :)

Opublikowano

Autoit do botów i średnich programów starczy na pewno, ogarnij go lepiej, googluj rozwiązania,  jakiś kurs ale nie polecam zostać za długo, pamiętaj że zanim będziesz w stanie napisać coś sensownego w c++ samemu trochę minie,autoit Ci się przyda co byś nie kielował lufy w skroń :D . Co do pythonia nie wiem ale powiem Ci że dobry kurs rozwiązuje problemy trudności z każdym językiem, dlatego polecam C++, i kursy Mirosława Zelenta,  mimo że idzie opinia że nie są za dobre to i tak uważam że pojęcia tłumaczy jak nikt inny i ciężko ich nie pojąć a to właśnie o dobre zrozumienie pojęć chodzi i ich poprawne zastosowanie :).

Polecam poznać html, css,  sql to też fajna zabawa na oderwanie się od c++ i innych dość mozolnych w nauce języków ;)

Aha i polecam jedną zasadę, dużo czytać o bezpieczeństwie nowinkach, jak tworzy się trainery i inne cheaty, to potem procentuje mimo że na 99% nie zrozumiesz wszystkiego od razu.

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nauczysz się jednego (Powiedzmy C++) to nie będziesz miał problemu z Java, C#. Logika programowania pozostaje taka sama, różni się trochę sposób wyrażania poszczególnych jezyków, może są też ograniczenia możliwości, ale jeżeli nauczysz się przykładowo C++ to Jave i C# ogarniesz w tydzien.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...