Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Oblivion - zestaw modów

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Pisałem kilka razy z pytaniami na temat modów do TES: Oblivion i nikt nie umiał mi pomóc.
Trochę się pobawiłem z tymi modami i napiszę jaki największy Pack mi się udał zrobić przy odpalającej grze :D
Wszystkie te mody można pobrać na stronie Nexusmods. Na tej stronie są automatycznie sprawdzanie pliki z każdych wirusów itp.
Instalowałem mody na wersji Steamowej gry TES: Oblivion Game of the year.
PS. Nie będę tłumaczył jak je zainstalować, jest to napisane w opisie moda lub jest na Youtube.

W tym moim ala Packu będą mody między innymi na zbroje, tekstury, modele oraz zmieniony interfejs.
Wszystkie które podam działają razem. Jeżeli dobrze je zainstalujecie gra powinna ruszyć.

1. Unofficial Oblivion Patch
Jest to pierwsza rzecz która potrzebujemy. Zwykły Patch który naprawia błędy w grze.

2. Unofficial Shivering Isles Patch
Drugi bardzo potrzebny Pach. Optymalizuje grę dodając Fps oraz niszczy kolejne bugi.

3. Oblivion mod manager
Jest to program w którym będziemy instalować wszystkie mody. Ale jeżeli ktoś chce to może użyć Managera strony Nexusmods.

hGUwLEY.jpg 

4. DarNified UI
Mod który zmniejsza cały interfejs, wszystko jest ładniejsze i przejrzyste. Możemy także zmienić czcionkę.

CkuzApQ.jpg 

5. Oblivion Character Overhaul 2
Jest to mod który zmienia (poprawia na 100%) wygląd twarzy wszystkich postaci w grze. Jest on także modem który trudno zainstalować bez Youtuba :D Nie jest to reklama, ale polecam instalować tak jak ten pan tutaj. Wszystko ładnie opisane, a w opisie są wszystkie potrzebne linki do plików w Nexusmods.

By ten mod działał potrzebujemy do niego zainstalować jeden submmod (jak go zainstalować jest w filmiku wyżej) oraz jeden plugin

Wszystko trzeba zainstalować w wcześniej podanym OMM (Oblivion mod manager)

44676-1-1387664956.jpg 

6. Oblivion Graphics Extender
Mod który poprawia znacząco grafikę.

30054-5-1310760774.jpg 

7. Rens Beauty Pacj
Mod który dodaje różne fryzury oraz nową rasę- elficką.

47b291a10d057&filename=Ren_070703_Obl_02 

8. Immersive Weapons
Mod który dodaje bardzo dużo broni.

9. EVE HGEC
Mod ten dodaje krągłości kobietą oraz dodaje kilka zbrój.

24078-2-1240949616.jpg 

10. Operation Optimization
Jest to program .exe który po zainstalowaniu wyłącza wszystkie nie potrzebne rzeczy i zwiększają się Fps.

11. HGEC
Mod ten ZMIENIA wygląd niektórych zbrój na bardziej damskie. Jeżeli chcesz grać postacią męską nie instaluj go.

24194-5-1241309613.jpg 

24194-2-1241309613.jpg 

12. Tyrael Armor
Mod który dodaje jedną zbroje, ale za to nie byle jaką zbroję :D

22794-1-1235518265.jpg 

13. R18PN- Eisen Platte Armor
Dodaje kobiecą zbroje.

36939-3-1296652161.jpg 

14. Womans Move- Walking
Mod który bardziej ukobieca ruch kobiety w grze xD

33998-1-1315583260.gif 

15. Womans Move- Running
To co wyżej, tylko zamiast chodzenia, zmienia bieg. Oba razem działają ze sobą. Potrzebujemy do tego moda, ten szkielet . Usprawnia on tylko ruch, ale jest potrzebny, by dobrze mod działał.

38375-2-1304921129.gif 

16. DK Higi Imperal
Dodaje do gry nową frakcje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...