Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się jeszcze grać na niemieckim NT?

DeShock12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętam, że jeszcze kilka miesięcy temu niemieckie NosTale było rozchwytywane przez Polaków, była dobra atmosfera, ceny tanie itd., nadal tak jest?
Wymieni mi ktoś polskie famki (o ile się jakieś utrzymały)­? A może ktoś do takiej należy? Bo gra w pojedynkę wśród samych Niemców raczej kuszącą opcją nie jest.
Druga sprawa, dogadam się po angielsku? 
Dzięki. 

Opublikowano

Tak! Polecam niemiecki serwer. :) Miła atmosfera, pomagająca itd.

Co do angielskiego, to 20-25% niemców zna angielski.

Opublikowano

20-25%? Trochę słabo, no ale trudno.

Jak się w takim razie tam dogadujecie? Czy komunikacja nie jest raczej aż tak ważna? 
Jesteś w jakiejś Polskiej famce? :)
­

Opublikowano

20-25%? Trochę słabo, no ale trudno.

Jak się w takim razie tam dogadujecie? Czy komunikacja nie jest raczej aż tak ważna? 

Jesteś w jakiejś Polskiej famce? :)

­

Chociaż tyle! xD Większość od razu zamyka topic, bo nie znasz niemieckiego.

Mam kolegę, który pochodzi z Niemiec. Odziwo, znalazły się osobY, które mieszkają 3-4tyg tam i grają i uczą się języka.

×PolakPotrafi×

Opublikowano

No tak...ja skończyłem grę i o serwerze cicho xD

Kiedyś było fajnie ale wpadło tam zbyt wielu polaczków cebulaczków. Osobiście od siebie polecam UK. Ceny są dwa razy wyzsze aniżeli na DE ( czyli ~2x niższe niż na Pl), atmosfera jest fajna...no i generalnie to taka finesja. Mało graczy, każdy się zna. Nie jest to priv jak DE, że idziesz na basar i masz wszystko. Czy szukanie idealnej oslo przez 2 miesiące nie daje satysfakcji ?

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

No tak...ja skończyłem grę i o serwerze cicho xD

Kiedyś było fajnie ale wpadło tam zbyt wielu polaczków cebulaczków. Osobiście od siebie polecam UK. Ceny są dwa razy wyzsze aniżeli na DE ( czyli ~2x niższe niż na Pl), atmosfera jest fajna...no i generalnie to taka finesja. Mało graczy, każdy się zna. Nie jest to priv jak DE, że idziesz na basar i masz wszystko. Czy szukanie idealnej oslo przez 2 miesiące nie daje satysfakcji ?

Mówisz, że Finesia? :/ 

Trochę mnie to zaniepokoiło. Da się pograć na glacy częściej niż raz w tygodniu, jak na naszym polskim S3? :D 

I są polskie fam?

Głównie mi na polskich famkach zależy. Bo po angielsku niby gadać umiem, ale nie tak, żeby się nim biegle posługiwać na co dzień na TS.

­

Opublikowano

Zaufaj mi że angielskiego biegle znać nie trzeba a podczas takiej rozmowy można sie naprawdę bardoz dużo nauczyć. Polskich fam nie ma a o do glacy...zyje ale w nocy. Na UK w większości grają osoby dorosłe. Wolne mają...własnie w nocy więc wtedy glaca zyje :)

r9n9FM7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...