Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po ostatnim crashu CS:GO, komputer się nie uruchamia

RushAndGoToWin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Być może to zły dział, ale zanim otrzymam odpowiedź to minie kilka dni a zależy mi na czasie.

Dostałem crasha w CS:GO, lag i jakieś pixele, wyłączyłem komputer, następnego dnia po odpaleniu komputera, pojawił się użytkownik Admin, chciałem wejść ale pokazało się " Logowanie usługi Usługa powiadamiania o zdarzeniach systemowych nie powiodła się. Nie można wykonać funkcji "

Próbowałem wyczyścić BIOS, komputer zrestartować, już nie wiem co mogę jeszcze zrobić, a zależy mi na czasie bo jak nic się nie uda to jutro będę musiał płacić panu za naprawę komputera.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wciśnij znaczek windowsa + r, lub start i wpisz w wyszukaj programy i pliki - cmd.

spróbuj wpisać:

netsh winsock reset

Zrestartuj komputer i ponownie wpisz tą komendę w konsoli, zrestartuj i powinno być ok.

Opublikowano

Resetowałes BIOS poprzez wyjęcie baterii z płyty głownej na pare minut?

Wyjąłem tą baterę na jakąś minutę, patrzałem z poradnika na youtube, podczas włączania potwierdziłem żeby było wszystko od nowa, zaraz sprawdzę jeszcze powyższy komentarz, może coś da :)

Opublikowano

@TheKamilPolska

Nie wiem czy to pomoże, ale można spróbować, ta komenda ma na celu odbudować tcp/ip komputera.

Zrobiłem tak jak napisałeś, nic nie pomogło to samo, pojawiło się Zapraszamy! Po czym cofnęło mnie do logowania, miałem Admin, wchodzę i ten sam komunikat

Opublikowano

jaki masz Windows?

i jeszcze co się wyświetla po wpisaniu tej komendy do konsoli? Spróbuj również uruchomić cmd jako administrator.

Opublikowano

jaki masz Windows?

i jeszcze co się wyświetla po wpisaniu tej komendy do konsoli? Spróbuj również uruchomić cmd jako administrator.

Tylko nie mam jak uruchomić jako administrator, bo korzystam z trybu awaryjnego wiersz poleceń i mam samą konsolę, po wpisaniu mam że przeszło pomyślnie, zrestartować itp, co do windowsa to mam 7, obyscie mi pomogli bo zawsze troche sie zaoszczedzi zamiast naprawy :)

@Edit zrobilem cmd jako administrator, to samo wpisalem, nic nie dalo, dodam ze zawsze nie da sie wylaczyc komputera w polu logowania i trzeba ręcznie to robić, sprobowałem cofnac komputer do stanu kilka dni wcześniej, nic nie pomogło, najdziwniejsze jest to że system operacyjny z siecią działa

Opublikowano

Spróbuj jeszcze naprawić system Windows, może pomoże.

Opublikowano

Spróbuj jeszcze naprawić system Windows, może pomoże.

wpisać to samo w konsoli? pisalem 2razy wiec watpie, sprobuje wyszukac problemy i zrestartowac komputer zaraz zrobie @Edit i napisze co i jak

@Edit z tego co widze to nic nie dalo

Opublikowano

Wciśnij znaczek windowsa + r, lub start i wpisz w wyszukaj programy i pliki - cmd.

spróbuj wpisać:

netsh winsock reset

Zrestartuj komputer i ponownie wpisz tą komendę w konsoli, zrestartuj i powinno być ok.

Robiłeś to co kolega wyżej napisał ?

Musisz wejść w tryb awaryjny

1.Otworzyć cmd

2.wpisać komendę netsh winsock reset

3.Zresetować komputer

4.Znowu wejsc w awaryjny

5.Wykonać pkt 2

6.Zresetować kompa

i zalogować się na normalne konto

Opublikowano

Przyczyną może być też jakiś program, który namieszał w systemie np. sterownik, office itd.

Opublikowano

Robiłeś to co kolega wyżej napisał ?

Musisz wejść w tryb awaryjny

1.Otworzyć cmd

2.wpisać komendę netsh winsock reset

3.Zresetować komputer

4.Znowu wejsc w awaryjny

5.Wykonać pkt 2

6.Zresetować kompa

i zalogować się na normalne konto

Mam 1konto, zrobiłem po kolei tak jak tu napisales, no i nic nie dalo

Przyczyną może być też jakiś program, który namieszał w systemie np. sterownik, office itd.

Ciekawe z kad moge wiedziec jaki, i jak to naprawic

Opublikowano

Jeżeli masz płytkę z Windowsem to włóż ją do nagrywarki i wykonaj przywracanie systemu sprzed crashu gry.

Opublikowano

tryb awaryjny i przywracanie systemu. ja kiedys jak glupi sciagnalem jakiegos wirusa, najpierw zaczal mi po kolei wylaczac programy, zresetowalem kompa i zanim cokolwiek sie wlaczylo mialem tylko okienko do zalogowania (oczywiscie danych nie znalem). uzylem przywracania systemu i wszystko dzialalo.

img.jpg

Opublikowano

tryb awaryjny i przywracanie systemu. ja kiedys jak glupi sciagnalem jakiegos wirusa, najpierw zaczal mi po kolei wylaczac programy, zresetowalem kompa i zanim cokolwiek sie wlaczylo mialem tylko okienko do zalogowania (oczywiscie danych nie znalem). uzylem przywracania systemu i wszystko dzialalo.

juz to robilem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...