Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ustawić domyślną kartę graficzną w Laptopie Levono z51-70

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam laptopa Lenovo z51-70, który ma dwie karty graficzne: zintegrowaną i dedykowaną Radeona. Jak ustawić kartę graficzną Radeon jako tę główną? W NVIDIA były takie ustawienia w panelu sterowania NVIDIA, tutaj niestety grzebię, szukam i nic. Pozdrawiam i liczę na pomoc ;).

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

mój komputer -->właśćiwośći systemu --> menadzer urządzeń -->karty graficzne

i tam masz 2 kary dajesz ta drógą i dajesz ustaw resetujesz kompa i gotowe ;)

pozdrawiam

35223511037872134049.gif

Opublikowano

Nie widzę opcji ustaw, jedynie opcję wyłącz.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

A masz dwie karty graficzne? Czy jedną? Jak jedną to może masz płytkę, w co wątpię? W ostateczności sprawdź model karty, możliwe, że będzie na nalepce i pobierz odpowiednie sterowniki. Możliwe również, że nie przełączyłeś się na tę drugą. Spróbuj wtedy nacisnąć na drugiej wyłącz.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

A masz dwie karty graficzne? Czy jedną? Jak jedną to może masz płytkę, w co wątpię? W ostateczności sprawdź model karty, możliwe, że będzie na nalepce i pobierz odpowiednie sterowniki. Możliwe również, że nie przełączyłeś się na tę drugą. Spróbuj wtedy nacisnąć na drugiej wyłącz.

Mam kartę zintegrowaną Intel HD 5500 i AMD Radeon R9 M375. Sterowniki są wgrane najnowsze zarówno do karty zintegrowanej jak i dedykowanej. Po wyłączeniu karty Intela zmniejsza się rozdzielczość, za to druga karta jest włączona. Może jakaś konfiguracja? Od zawsze miałem NVIDIE i tam wiedziałem co poklikać żeby działało, ale tutaj niestety w opcjach jeszcze dokładnie się nie bawiłem, jakieś sugestie?

2cf6pe0.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Może odkop ale mam ten sam problem. w biosie zmienilem switchable na tą drugą opcje. wczesniej mialem opcje konfiguracji zmiany grafiki a teraz nie mam jej wgl, wykrywa mi tylko tego zjebanego intela. Pomoże ktos?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...