Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Witam, problem z dyskiem. [HELP]

Pozdro600a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od 2 dni męczę się z dyskiem, mianowicie problem polega na tym gdy włączę komputer on po 2 minutach zawiesza się, nie da się nic zrobić. Gdy go zrestartuję wyskakuje mi komunikat ( Błąd odczytu dysku, proszę kliknąć ctrl+alt+del). Gdy to zrobię komputer nawet się nie włącza. Próbowałem go nawet wyłączyć z prądu na parę godzin, lecz to też nie pomaga.

Jeżeli ktoś wie w czym problem, to proszę o dokładną pomoc, gdyż jestem trochę zielony w tych sprawach.

pozdrawiam. 

Opublikowano

Kup nowy , skończą się problemy . Stary zajechałeś całkiem 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Kup nowy , skończą się problemy . Stary zajechałeś całkiem 

Powiedz mi czy da się przegrać pliki np: podłączając do innego kompa? Gdyż mam tam dużo wartościowych rzeczy, i przez te "sciny" nie da rady normalnie zgrać.

Opublikowano

Nie, niestety więcej razy go już nie odpalisz. Myślę, że pliki nie są, aż tyle warte, by odzyskiwać dane. Twój dysk jest zniszczony i musisz kupić nowy :) Musisz wiedzieć, że to nie problem komputera, ale karty, na żadnym komputerze się nie odpali. Ja poszedłbym do jakiegoś informatyka, który mógłby ocenić stan dysku, czy jest to w ogóle możliwe.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Nie, niestety więcej razy go już nie odpalisz. Myślę, że pliki nie są, aż tyle warte, by odzyskiwać dane. Twój dysk jest zniszczony i musisz kupić nowy :) Musisz wiedzieć, że to nie problem komputera, ale karty, na żadnym komputerze się nie odpali. Ja poszedłbym do jakiegoś informatyka, który mógłby ocenić stan dysku, czy jest to w ogóle możliwe.

Witaj, 

rozmawiałem przed chwilką z osobą znającą się na sprzęcie i powiedział mi, że muszę kupić nowy dysk a ten stary zepsuty mogę podłączyć jako dysk zewnętrzny.

Jutro postaram się kupić nowy dysk i spróbujemy. :)

Opublikowano

Jeżeli się nie uda "normalnie" odzyskać danych, to są firmy które odzyskują dane z dysków, nie są to tanie usługi, ale jeżeli ci zależy na danych to możesz spróbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...