Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak miejsca w pamięci wewnętrznej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam Galaxy s2 i pokazuje ze dostepne to 202 a zajęte jest 1gb to co z resztą? i nie moge zainstalować nic bo komunikat:wyskakuje mało pamięci

post-470323-0-79215200-1449422128.png

Opublikowano

Dlatego, że masz przekazane na aplikacje 2 GB. Pamięć wbudowana to nie pamięć na aplikacje. Część jest przekazana na system, część na aplikacje, a część na muzykę itp.

Radzę ci odblokować bootloader i zmienić system na Androida 5.1.1, tam zapewne (zależnie od wersji i modowego Romu) będzie więcej tej pamięci, będzie wszystko razem, lub będzie możliwość kopiowania aplikacji na pamięć micro SD.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Z tym,że ja mam wszystko na sd czyli na tej wbudowanej 16gb a na tej tylko instalki apek tzn te co ściągne z sklepu a jak sa większe to na e 16gb leci.

A tutaj juz pokazuje co innego

post-470323-0-18356100-1449427487.png

Opublikowano

Właśnie to jest urok androida. Spróbuj wyczyścić pamieć cache (i ogólnie pamieć aplikacji) CleanMaster (lub coś podobnego ci z tym pomoże, jednak liczby w nim kłamią i przesadzają, jednak pomaga).

Poza tym najlepiej zmodować, tak jak mówię. niedługo będzie Android 6 na stare telefonu (nieoficjalny) i wtedy wszelka pamięć będzie łączyć się i nie będzie czegoś takiego, że nie da się skopiować aplikacji na SD, czy brak miejsca na aplikacje (jeżeli jest gdzieś miejsce).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jeżeli miałbyś roota to polecam bardzo SD Maid. Jeżeli nie, to wyczyść cache aplikacji ręcznie. To jest Samsung, więc system ma pewnie zarezerwowane ze 2 GB lub troszkę mniej. Także jedyne rozwiązanie to zmiana systemu bądź root + zmiana miejsca dla systemu.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Mam roota

To poszukaj poradnika jak zmniejszyć pamięć przydzieloną dla systemu. Tylko nic nie zepsuj i nie przesadzaj. I wyczyść SD Maidem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dlatego, że masz przekazane na aplikacje 2 GB. Pamięć wbudowana to nie pamięć na aplikacje. Część jest przekazana na system, część na aplikacje, a część na muzykę itp.

Radzę ci odblokować bootloader i zmienić system na Androida 5.1.1, tam zapewne (zależnie od wersji i modowego Romu) będzie więcej tej pamięci, będzie wszystko razem, lub będzie możliwość kopiowania aplikacji na pamięć micro SD.

Na androidzie 5.0 też jest taka opcja ?

FB.com/groups/FIFAWorldRynek

Opublikowano

Na androidzie 5.0 też jest taka opcja ?

Nie, nie ma takiej opcji. Tylko root. Customowy Andek 5.0 waży po prostu mniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...