Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem z FPS na deathmatchu

Black_Cross

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, tak jak w tytule - fps-y na deathmatchu potrafią mi spaść do około ~100, gdzie na mm-ie mam nawet do 250. Mój sprzęt to laptop Lenovo y50-70 podłączony pod monitor LG M2352. Co można zrobić? 

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

Hej. Zależy to w dużej  mierze od maszyny na jakiej jest postawione. Przykładowo  ja na MM również mam 300 FPS, a na DM, na którym jest 32 osoby spada mi do 150. 
Szukaj DM z tickrate 128 i dobrym hostingiem. Pozdrawiam :)

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

w moim przypadku nie ma wielkiej różnicy, bez względu na serwer, i w tym właśnie leży problem.

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

Opublikowano

Cóż. Mi od jakiegoś czasu też spadają fpsy na DM.. Tyle że średnio mam 150, a np idąc koło BS A potrafi mi spaść do 80 co jest bardzo odczuwalne. Mówię o DM Volvo, więc dużo ludzi też nie ma. ;/

Opublikowano

Zawsze na dm jest mniej fps, modele itp. Najlepiej grać u jakiejś serwerowni z dobrym hostem i tam gdzie nie ma dużo slotów

Opublikowano

zgodzę się, ale wcześniej, jeszcze 3-4 miesiące temu miałem nawet do 200 fpsów na deathmatchu. Może inaczej - ma ktoś jakieś konkretne cfg, gdzie fpsy są mniej więcej stałe? Może to trochę pomoże.

CS GO PLAYING

Global Elite

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

Opublikowano

W ciągu tych 4 miesięcy powychodziło dużo aktualizacji do CS'a i nie jeden gracz narzeka od tamtej pory na spadki wydajności :) To normalne. 
PS. Niedługo ma wejść jakiś fajny patch , który dużo zmieni. Słyszałem nawet plotki że planują ulepszyć silnik i stworzyć coś ala "Source 2 " 

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

Na dm zawsze będziesz miał mniej fps, ponieważ jest większy render. Respienie co chwilę, więcej strzałów, granatów itp. Mam nadzieję, że wiesz o co chodzi.

Opublikowano

wiem o co chodzi, tylko tak jak wyżej pisałem - miałem tych fpsów więcej. Liczyłem na jakieś protipy z Waszej strony, no ale nic. Anyway, dzięki za pomoc.

CS GO PLAYING

Global Elite

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...