Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Na początku chciałem przeprosić, ponieważ chyba to nie jest odpowiedni dział to tego pytania, lecz takiego ogólnego nie mogłem nigdzie znaleźć. Jeśli Administracja przeniesie w odpowiedni, to byłbym wdzięczny. No chyba, że można takie ogólnikowe pytania zadawać na przykład tutaj.
Przejdźmy do rzeczy.. otóż zastanawiam się nad kupnem kilku gier, a mianowicie:

• Diablo 3,
• DayZ,
• Guild Wars 2/World of Warcraft (jedna z nich).

Chciałbym, abyście się wypowiedzieli na temat ogólnie gry, czy ciekawa i czy też ludzie w nią grają, żeby nie było że 20 przy dobrych obrotach.

Edytowane przez 0FF3NS1V3
Opublikowano

Z każdą z tych gier gra bardzo dużo ludzi.

Czy kupować którąkolwiek z nich? To zależy tylko od Ciebie. Do każdej z nich na pewno warto mieć jakiegoś przyjaciela (bądź kilku) do gry. Jeśli lubisz gry z takich gatunków to kupuj, na pewno nie pożałujesz. I pamiętaj, że do WoW'a musisz płacić abonament.

giphy.gif

Opublikowano

• Diablo 3,

• DayZ,

• Guild Wars 2/World of Warcraft (jedna z nich).

D3 monotonne po pewnym czasie. Bez fajnej ekipy szybko się znudzi.

DayZ wieczna alpha czy tam beta. Odradzam. Chyba że do 5 zł kupisz.

GW2 gówniana polityka firmy, gra sama w sobie średnia, jest teraz F2P(mocno ograniczona). - Jak chcesz mogę ci sprzedać konto bez dodatku. Za małe pieniądze, żeby zwróciło się.

WOW jedyna rozsądna propozycja wg mnie. Ogromny kontent i rzeczy do zrobienia. Nie masz rajdu? Idziesz farmić mounty. Nie chcesz tego? Farmisz kase, honor pinty itd.. Dodatkowo gra w gidlii i ogólnie na raidach wymaga teamplaya, więc zawsze kogoś idzie poznać. - Teraz kupisz BC, czyli dodatki do mopa włącznie i darmowy miesiąc gry za 20 zł. Później prepaid do 100 zł na 2 miechy lub do 60k golda na serwerze za miesięczny token.

I tak jestem fanbojem wowa, ale też grałem we wszystko prócz Z i najlepiej prezentował się wow.

Opublikowano

Z każdą z tych gier gra bardzo dużo ludzi.

Czy kupować którąkolwiek z nich? To zależy tylko od Ciebie. Do każdej z nich na pewno warto mieć jakiegoś przyjaciela (bądź kilku) do gry. Jeśli lubisz gry z takich gatunków to kupuj, na pewno nie pożałujesz. I pamiętaj, że do WoW'a musisz płacić abonament.

Co do WoW'a to niestety wiem i trochę mnie to odpycha.

D3 monotonne po pewnym czasie. Bez fajnej ekipy szybko się znudzi.

DayZ wieczna alpha czy tam beta. Odradzam. Chyba że do 5 zł kupisz.

GW2 gówniana polityka firmy, gra sama w sobie średnia, jest teraz F2P(mocno ograniczona). - Jak chcesz mogę ci sprzedać konto bez dodatku. Za małe pieniądze, żeby zwróciło się.

WOW jedyna rozsądna propozycja wg mnie. Ogromny kontent i rzeczy do zrobienia. Nie masz rajdu? Idziesz farmić mounty. Nie chcesz tego? Farmisz kase, honor pinty itd.. Dodatkowo gra w gidlii i ogólnie na raidach wymaga teamplaya, więc zawsze kogoś idzie poznać. - Teraz kupisz BC, czyli dodatki do mopa włącznie i darmowy miesiąc gry za 20 zł. Później prepaid do 100 zł na 2 miechy lub do 60k golda na serwerze za miesięczny token.

I tak jestem fanbojem wowa, ale też grałem we wszystko prócz Z i najlepiej prezentował się wow.

A tak jeśli chodzi o WoW'a to polecasz kupić z dodatkami czy zwykłą gre? I czy może jakieś inne gry tego typu polecasz?

Opublikowano

A tak jeśli chodzi o WoW'a to polecasz kupić z dodatkami czy zwykłą gre? I czy może jakieś inne gry tego typu polecasz?

WOW to przede wszystkim dodatki. Samej podstawy nie opłaca się kupować, bo jest w cenie BattleChest, który zawiera podstawę, dodatek BC, dodatek WOTLK, dodatek Cataclysm i dodatek MOP wraz 30 dniami grania.

Czy inne gry? Raczej nie. Wychodzę z założenia, że albo płacę za produkt, czyli B2P, jak w przypadku GW2 lub abonament, czyli P2P. Odpuść jakiekolwiek F2P, gdyż z biegiem czasu będą to crapy. - Zawsze mogą trafić się wyjątki.

Ale jeżeli nie wow to skup się na:

• wspomniane GW2,
  • SWOTR,
  • The Secret World.
Opublikowano

WOW to przede wszystkim dodatki. Samej podstawy nie opłaca się kupować, bo jest w cenie BattleChest, który zawiera podstawę, dodatek BC, dodatek WOTLK, dodatek Cataclysm i dodatek MOP wraz 30 dniami grania.

Czy inne gry? Raczej nie. Wychodzę z założenia, że albo płacę za produkt, czyli B2P, jak w przypadku GW2 lub abonament, czyli P2P. Odpuść jakiekolwiek F2P, gdyż z biegiem czasu będą to crapy. - Zawsze mogą trafić się wyjątki.

Ale jeżeli nie wow to skup się na:

• wspomniane GW2,
  • SWOTR,
  • The Secret World.

Właśnie mi bardziej chodzi o porządniejsze gry niż F2P. Chodzi bardziej o to, żeby za nie zapłacić, tak jak np: Diablo 3, czy coś innego.

Opublikowano

Właśnie mi bardziej chodzi o porządniejsze gry niż F2P. Chodzi bardziej o to, żeby za nie zapłacić, tak jak np: Diablo 3, czy coś innego.

Jeżeli to musi być coś związane z mmo, to tak jak mówiłem. Dodatkowo ten spis możesz uzupełnić o ESO(B2P) i Final Fantasy(P2P). Zwykłe napierdalanki są bardzo popularne, ale taki Secret World bazujący na ciekawej literaturze Lovecrafta już nie tak bardzo. Tytuły Ci podałem, poczytaj i oceń sam. ;) Gier może i jest od c***a i ciut-ciut, ale w większości to crapy. - Patrz nextgenowy Arch Age xD

Opublikowano

Jeżeli to musi być coś związane z mmo, to tak jak mówiłem. Dodatkowo ten spis możesz uzupełnić o ESO(B2P) i Final Fantasy(P2P). Zwykłe napierdalanki są bardzo popularne, ale taki Secret World bazujący na ciekawej literaturze Lovecrafta już nie tak bardzo. Tytuły Ci podałem, poczytaj i oceń sam. ;) Gier może i jest od c***a i ciut-ciut, ale w większości to crapy. - Patrz nextgenowy Arch Age xD

Wolałbym, żeby to było MMO, bo nie lubię grać nie przez internet. Wolę rywalizować z innymi ^^. Tego WoW'a bardzo polecają wszyscy mi też się podoba, ale nie widzi mi się płacić co miesiąc za granie w niego.. Guild Wars 2 ogarnę, pooglądam i się zobaczy.

Polecasz coś z gier surwiwalowych typu właśnie DayZ?

Opublikowano

@0FF3NS1V3

Jest Rust i (chyba) The Forest. Nie grałem w nie bo mnie to nie kręci.

Co do WoWa to wstrzymaj się do wyjścia Legionu lub zagraj na serwerze prywatnym. Jak chcesz zagrać teraz na globalu to ~30 zł Battlechest (dodatki od TBC do Mopa + 30 dni gry) a WoD widziałem w Empiku u siebie za 70zł. Potem ~90zł za 60 dni gry. W GW2 grałem mało i jakoś mnie do niego nie przykuło. Możesz jeszcze ogarnąć Wildstara, który niedawno przeszedł na F2P.

Opublikowano

Wolałbym, żeby to było MMO, bo nie lubię grać nie przez internet. Wolę rywalizować z innymi ^^. Tego WoW'a bardzo polecają wszyscy mi też się podoba, ale nie widzi mi się płacić co miesiąc za granie w niego.. Guild Wars 2 ogarnę, pooglądam i się zobaczy.

Polecasz coś z gier surwiwalowych typu właśnie DayZ?

Jeżeli chcesz skupić się na jakiejś rywalizacji to może posłuż się zwykłą grą z dodatkiem MP. Co prawda, są to kotlety, ale grywalne.

Survivale? Nie znam tego rynku aż tak dobrze, ale najlepsze ino słyszałem o ARK. Mimo że ta gra też jest we wczesnym dostępie, to szybko dostaje aktualizację. Na ten tytuł zwróciłbym uwagę, gdyż jest świeży.

Opublikowano

@0FF3NS1V3

Jest Rust i (chyba) The Forest. Nie grałem w nie bo mnie to nie kręci.

Co do WoWa to wstrzymaj się do wyjścia Legionu lub zagraj na serwerze prywatnym. Jak chcesz zagrać teraz na globalu to ~30 zł Battlechest (dodatki od TBC do Mopa + 30 dni gry) a WoD widziałem w Empiku u siebie za 70zł. Potem ~90zł za 60 dni gry. W GW2 grałem mało i jakoś mnie do niego nie przykuło. Możesz jeszcze ogarnąć Wildstara, który niedawno przeszedł na F2P.

Z Rust'em nigdy nie miałem do czynienia muszę ogarnąć, a co do The Forest nie zbyt mi się ta gra podoba, fakt ciekawa mechanika i w ogóle, ale gra jakoś nie przypadła mi do gustu.

Jeżeli chcesz skupić się na jakiejś rywalizacji to może posłuż się zwykłą grą z dodatkiem MP. Co prawda, są to kotlety, ale grywalne.

Survivale? Nie znam tego rynku aż tak dobrze, ale najlepsze ino słyszałem o ARK. Mimo że ta gra też jest we wczesnym dostępie, to szybko dostaje aktualizację. Na ten tytuł zwróciłbym uwagę, gdyż jest świeży.

Jeśli chodzi o gry jakiegoś rodzaju, to właśnie mi chodzi o RPG, Surwiwale. Jak dla mnie najciekawsze rodzaje gier, ze względu na "open world" i dosyć fajne coop.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak up'y . Teraz w D3 zbyt wiele osob nie gra ( ostatnio bylem na grze to na U10 ( najwiekszy poziom udreki ) bylo ok. 80 gier publicznych , gdzie od u1-u6 są po 2-3 gry .. ) takze odradzam D3 , Najlepsza z tych opcji to WoW , nie ma sie czemu dziwic . Ogromny swiat , masa questow , pelno gildii , dungeony i inne tego typu ''syfy'' ^^ . Co do GW2 i DayZ nie mam opinni gdyz ani razu w ta grę nie zagalem ;) .

:ninja:  :ninja: If you do what you love , nothing can't stop you !  :ninja:  :ninja: 

Jesli robisz to co kochasz , nic nie moze cie powstrzymac !

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...