Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ImageSearch błąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem ze gdy chce odpalić zwykły skrypt z imagesearch wyskakuje mi błąd 19576020122460224845.gif

blad wyskakuje mi po formacie kompa przed sformatowaniem wszystko działało poprawnie nawet cały include z przed formatu skopiowałem z bibliotekami i wkleiłem do autoit 

Co może być przyczyną?

Opublikowano

Przecież masz odpowiedź w treści błędu - próbujesz coś zrobić na nieistniejącej zmiennej (na nieistniejącym elemencie tablicy dokładniej).

Zgodnie z tym:

; Description:   Find the position of an image on the desktop
; Syntax:        _ImageSearchArea, _ImageSearch
; Parameter(s):
;                $findImage - the image to locate on the desktop
;                $tolerance - 0 for no tolerance (0-255). Needed when colors of
;                            image differ from desktop. e.g GIF
;                $resultPosition - Set where the returned x,y location of the image is.
;                                    1 for centre of image, 0 for top left of image
;                $x $y - Return the x and y location of the image
;
; Return Value(s): On Success - Returns 1
;                On Failure - Returns 0

Funkcja nie zwraca w ogóle tablicy tylko wartość typu integer (całkowitoliczbową), więc coś takiego jak $result[0] nie istnieje.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Brak jest zainstalowanej odpowiedniej biblioteki wsystemie

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

Gdyby tak było to komunikat wyglądałby tak: http://scr.hu/91qj/zbkl5

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Przetestuj, a sam będziesz wiedział, nie zgaduj.

Opublikowano

No ja nie jestem wróżką, nie wiem co niby miałoby się dziać skoro kodu nie pokazałeś.

Opublikowano

­kod ktory chce zeby działał:

#include <ImageSearch.au3>
HotKeySet("{F3}", "aaa")
Sleep(5000)
Global $x, $y
while 1
$M = _ImageSearch("opi.png", 1, $x, $y, 50)
If $M = 1 Then
MouseClick("left", $x, $y,1,3)
SLEEP(100)
MouseClick("left", $x, $y,1,3)
EndIf
WEnd
Func aaa()
Exit
EndFunc

kod w imagesearch (zapewne źle)

; If error exit
	If $result = 0 Then Return 0
	If $result = 1 Then Return 1
Opublikowano

Taki zapis jest bez sensu:

równie dobrze możesz napisać po prostu:

Return $result

Poza tym to czego ten kod się tyczy? Znowu dajesz jakieś urywki. Opisz co chcesz zrobić.

Opublikowano

Napisałem urywek z imagesearch ale kod który mi nie działa cały...

No po znalezieniu obrazka ma na niego kliknać 2 razy z odstępem czasu...

pytasz czego tyczy ten kod?

jak tak no to wpisałem to  w imagesearch 

Opublikowano

@Ktosiu

Gdyby tak było to komunikat wyglądałby tak: http://scr.hu/91qj/zbkl5

Jest dokłądnie jak napisałem, brak zarejestrowanej właściwej biblioteki , jak ma system x64 MUSI mieć bibliotekę dla x64  ImageSearchDLL.dll w katalogu gdzie jest program, najlepiej w katalogu jeśli ona jest w Windows \  SYSTEM32

Jeśli jest nadal problem należy sobie zarejestrować bibliotekę, w temacie o skrypcie wszystko raczej jest http://www.mpcforum.pl/topic/100011-tut-image-search/?p=1757252 wystarczy poczytać i ściągnąć WŁAŚCIWĄ biblioteki co podał RobeM 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

Bardzo możliwe, teraz dopiero widzę, że autor próbował grzebać w samej bibliotece  o.O

Teraz wszystko jasne.

Opublikowano

Jest dokłądnie jak napisałem, brak zarejestrowanej właściwej biblioteki , jak ma system x64 MUSI mieć bibliotekę dla x64  ImageSearchDLL.dll w katalogu gdzie jest program, najlepiej w katalogu jeśli ona jest w Windows \  SYSTEM32

Jeśli jest nadal problem należy sobie zarejestrować bibliotekę, w temacie o skrypcie wszystko raczej jest http://www.mpcforum.pl/topic/100011-tut-image-search/?p=1757252 wystarczy poczytać i ściągnąć WŁAŚCIWĄ biblioteki co podał RobeM 

Próbowałem przez regsvr32 ale wyskakuje mi bład...

a jak skopiowałem do C:\Windows\System32 to już nie wyskakuje ale nadal nie działa...

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...