Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nvidia GT 630 2gb

kubanowak112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. zakupilem taka karte jak w temacie. I mam pytanie. Zasilacz Logic 520 W da radę? Prosze o jak najszybszą pomoc.

Opublikowano

Następnym razem po prostu spójrz na jej specyfikację na stronie Nvidii :) Pisze jak byk : Pobór mocy : 50 W 

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

Wiesz na tej "wydajności integry" gram w to co mi potrzeba bardzo komfortowo. Cs go 90 fps GTA V 40 fps. Takze nie narzekam. Dzieki. A propo tego poboru mocy. Niby mialostarczyc na gtx 650 a go spaliłem także wiesz xD

Opublikowano

Bo nie umiałeś liczyć to spaliłeś. Dla tej karty była minimalna moc zasilacza ok 400 W  dla całego zestawu z kartą , pobór prądu dla reszty  sprzętu nie obliczyłeś sobie jak widać dobrze i suma z grafiką przekroczyła moc zasilacza co spaliłeś. 

Czyli aktualnie przy 520 W zasilacza jest spokojnie 400 W na resztę sprzętu w zestawie z zapasem 70 W . Jeśli karta ma 50 W to nie znaczy że nie pobierze nawet 70 czy 80 W jak się nagrzeje w czasie intensywnego działania. 

Jak to bywa z każdą kartą graficzną i sprzętem, w miarę wzrostu temperatury wzrasta też moc pobierana, więc nawet zasilacze dobrze dobrane palą się z przeciążenia  jak się przegrzeją.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...