Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] ToXiiC's Core C# - Kod źródłowy emulatorów Montany

hfjtyue4weru5eityio5j

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

W związku z tym, iż jedna z osób, która weszła w posiadanie kodu źródłowego emulatorów ToXiiCa, postanowiła podzielić się nim ze swoim znajomym... A zresztą... Przejdźmy po prostu do sedna, bez zbędnego tłumaczenia całej sprawy. Emulatory serwerów gry i logowania, wraz z kompletną bazą danych, które były swego czasu wykorzystywane na potrzeby projektu "Montana", zostały opublikowane. ToXiiC doszedł do wniosku, iż skoro jakiś bachor ma odpłatnie rozpowszechniać coś, nad czym pracował długimi godzinami, udostępni to po prostu do dyspozycji wszystkim.

Link do paczki:

https://mega.nz/#!DIdiGCaA!Ql6uShYaso9f9Erw4ljm7P4OuSQV3eexKoz3fNrbWMc

W jej skład wchodzą:

- Kompletna dokumentacja;
- Kod źródłowy emulatora serwera gry o strukturze połączeń PeerToServer (P2S) - kompatybilny z aktualnym klientem gry rozdziału (ang. chapter) 3;
- Kod źródłowy emulatora serwera logowania;
- Kompletna baza danych SQL;
- Narzędzia do budowania baz danych pojazdów i map;
- Kalkulatory MD5.

Skan:

https://www.virustotal.com/en/file/5e006e98c1437be35a3d89fb9a19234d430cef55dd78ae5fbf40269ac079ad32/analysis/

Proszę jednak o nie pisanie do mnie prywatnych wiadomości z zapytaniem, jak skonfigurować emulatory i jakie należy wprowadzić zmiany w kliencie gry, aby to wszystko ruszyło. Wraz z ToXiiCiem stwierdziliśmy, iż nie chcemy kolejnego wysypu prywatnych serwerów. Osoby, które mają jakieś pojęcie w tym temacie, powinny poradzić sobie bez problemu. Reszta natomiast... no cóż, niech kombinuje. Nikt nie powiedział, że wszystko zostanie podane na tacy. :v

Gdybyście mieli jednak jakieś pytania do ToXiiCa (nie, nie odnośnie instalacji), zajrzyjcie po prostu na jego stronę https://toxiicdev.net.

My natomiast, przymierzamy się do przepisania emulatorów na C++ i uruchomienia, dla was, nowego serwera. Wyczekujcie informacji nt. naszego nowego projektu (może wkrótce takowe się pojawią).

Opublikowano

Przyda się, dzięki za DL :> Czekam na nowy projekt, znając ciebie będzie bomba : )

nieregulaminowa sygnatura - zawarty odnośnik do fanpage'a

Opublikowano

Widzę, że stare komendy z Montany zostały :P (MLG etc. :D)

Dlaczego mielibyśmy je usuwać? Kiedyś tylko wyłączyliśmy je z poziomu klienta gry, bo Ivan nieco ich nadużywał i użytkownicy zaczęli się nam na to skarżyć. xD

Przy okazji. Dodam, iż kod źródłowy emulatora serwera gry, jest nieco bardziej rozbudowany, niż na chwilę wyłączenia Montany. Usunięte zostały pewne błędy i zaimplementowane nowe funkcje np. zapomniany już na serwerze międzynarodowym tryb Hero Mode.

Opublikowano

który to juz z koleji :D a później bedzie nastepny .. heheh :)

Jak dotychczas, współtworzyłem jedynie "NexusWar", który istniał później pod flagą "Montany". W związku z czym, jest to drugi z kolei projekt, za który odpowiadam.

Nie zaliczam tutaj "Montany 3.0", gdyż przy owym projekcie byłem wyłącznie administratorem.

Opublikowano

Tylko żeby to nie była  lipa która bedzie chodzić 2 , 3 mieś.. :))   

Powodzenia 

Z tego co ja wiem, to każdy prywatny serwer montany i nexusa pomimo różnych wad był zawsze n1. Więc ja się pytam z czym do ludu? 

Opublikowano

Dlaczego mielibyśmy je usuwać? Kiedyś tylko wyłączyliśmy je z poziomu klienta gry, bo Ivan nieco ich nadużywał i użytkownicy zaczęli się nam na to skarżyć. xD

Przy okazji. Dodam, iż kod źródłowy emulatora serwera gry, jest nieco bardziej rozbudowany, niż na chwilę wyłączenia Montany. Usunięte zostały pewne błędy i zaimplementowane nowe funkcje np. zapomniany już na serwerze międzynarodowym tryb Hero Mode.

Nie były takie złe :D Postrzelałbym z Ivanem bombką to był hardcor  :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...