Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dźwiękiem

Ziela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano. Otóż aktualnie mam taki problem iż czasami kiedy jakaś gra mi się scrashuje bądź stanie się coś z nią i się zatnie to pozostają takie dźwięki z gry.. TdżTdżTdżTdżTdżTdż   Chyba rozumiecie, nie przyjemne dla ucha. Muszę wtedy uruchamiać ponownie komputer aby przestało. To może być przez kartę dźwiękową, da się to jakoś naprawić?

Opublikowano

Standardowe pytanie - jak z temperaturami podczas gry? Sprawdź używając programu pokroju MSI Afterburner, RealTemp itp. Głównie chodzi o temperatury procesora i karty graficznej. 

Opublikowano

To raczej nie przez dźwiękówkę, piec się freezuje i w kółko zapodaje dźwięk z danej sekundy. Sprawdź temperatury, może to być też wina zasilacza, zbyt dużego overclockingu, jakiegoś błędu gry. Opcji jest wiele

Opublikowano

CPU ma ponad 90 stopni, to masakryczna temperatura jak na C2D. Obowiązkowo cały PC do porządnego czyszczenia i zmiana pasty termoprzewodzącej na procesorze

Opublikowano

Kupuje nowego kompa generalnie... Jednak nie wiem czy kupować też kartę dźwiękową. Chyba aż tak bardzo potrzebna nie jest, tak mi się zdaje. 

Opublikowano

Zależy jaki masz sprzęt i słuch, jakiej muzyki słuchasz. Na głośnikach za 50zł i jakiejś wiejskiej potupajce aka disco polo nie będzie różnicy

Opublikowano

@TrueFaith

Czyli ogólnie sądzisz, że jest to wina tego procka, ta? Jeżeli tak to będę mógł tą kartę sobie przełożyć do nowego komputra :) Co do jakości dźwięku to muszę mieć dosyć dobrą gdyż po prostu jest mi ona potrzebna do CS'a i innych gier. Muzyka jakiej słucham również woli lepsze brzmienie ;)

Opublikowano

Na 99% procek.

Co do dźwięku nadal nie podałeś jaki masz sprzęt, ale skoro słuchasz już czegoś tam lepszego i grasz w cs'a to może się przydać lepsza karta. Moim zdaniem najtańsze sensowne zaczynają się od 150-200zł za modele używane, taniej nie będzie takiego efektu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...