Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zastanawiam się czy kupić słuchawki z mikrofonem czy oddzielny mikrofon

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym że jeśli mam kupić słuchawki połączone z mikrofonem to musi to być mikrofon odczepiany, bo często słucham muzyki w terenie a tego typu konstrukcje wydają mi się bardzo podatne na zniszczenia

do tego maksymalna kwota jaką mogę wydać na słuchawki wynosi 150zł

(jeśli kupię osobno słuchawki i mikrofon problem staje się mniejszy, bo wtedy rodzice dorzucą mi około 20zł, ale staram się wynegocjować więcej)

1. czy słuchawki z odczepianym mikrofonem są tak liche jak mi się wydaje?

2. czy taniej wyjdzie kupić te 2 sprzęty osobno?

3. ile muszę wydać na mikrofon, żeby dźwięk był w miarę (do grania w cs i czasem ew. nagrania czegoś dla beki)

4. jakimi parametrami muszę się kierować kupując słuchawki i mikrofon i na co wpływają  te parametry? (czego może być mniej kosztem czegoś lepszego a co nie może spaść poniżej pewnego poziomu?)

5. może polecacie jakieś modele? jeśli chodzi o słuchawki zależy mi na dobrym dźwięku przy słuchaniu muzyki, żebym wyraźnie słyszał skąd dochodzą kroki w grach a jeśli chodzi o mikrofon to potrzebuję go do komunikacji

słuchawki muszą być solidne i lepsze, niż moje obecne http://www.ceneo.pl/11412678 (chcę je zmienić bo jedna słuchawka niedomaga, po upadku z mojej głowy na chodnik ;)

PS: zależy mi na tym żeby słuchawki miały gąbkę na czubku głowy bo nie lubię jak mnie odzierają

Opublikowano

Odpowiem Ci glownie na drugie pytanie, tak bardziej sie to kala, sam mam zalmana zm mic1 (20zl) slychac mnie dobrze, nikt nigdy sie jeszcze nie skarzyl, nie musial mnie podglosniac choc nie krzycze. Za lepszy headset trzeba zaplacic, nie stac Cie. Sluchawki to hd669/668b ew taniej hd681

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...