Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10 darmowy ?

Vakoss12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema czy Win10 serio jest darmowy ? Bo chciałbym sobie upgrade zrobić, ale słyszałem że po roku przyjdzie rachunek :/

Oczywiście Win7 mam oryginalny jeśli to coś zmieni.

Pozdrawiam

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Tak, ale nie jestem pewien jak to jest z licencją, podobno tak czy tak piraci mieliby problem przy wizycie policji.

Opublikowano

Wszędzie w sklepach komputerowych np x-kom 

http://www.x-kom.pl/p/47571-systemowe-microsoft-windows-7-home-premium-pl-64bit-oem.html

Gdzie w sklepie najtaniej poszukaj sobie sam, masz ceneo.pl od tego. 

Klucz pasuje do wersji x32 i x64

P.s. na allegro sprzedają same klucze VLK albo OEM dla różnych lapopów czy licencji grupowych  które mogą stracić ważność w każdej chwili i nawet kupno z nalepką nie gwarantuje aktywacji systemu. Kupując ryzykujesz, twój wybór. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Skoro pisze jak byk że rok od wydania to skąd wziąłeś  1 stycznia !  

Nie jest w ogóle darmowy, jest aktualizacją darmową i trzeba mieć kupiony inny system system

Opublikowano

Tak. 

Poprawiłem po prostu wypowiedź że jest darmowy kiedy NIE JEST DARMOWYM SYSTEMEM skoro trzeba mieć wcześniejszą legalną ( albo nie legalną ) wersję. Po 29 lipca przestaną być aktywne i instalować się legalne wersje w10 bez ważnego klucza który został kupiony, jest ze sprzętem albo został przypisany przez instalację na Windows 7 czy Windows 8.1 która musi być wykonana i aktywowana przynajmniej raz. 

Z tego co zrozumiałem po 29 lipca nie będzie nożna za darmo uaktualnić systemów które wcześniej były uaktualniane. Czyli system będzie się miało prawdopodobnie darmowy do pierwszej ponownej  instalacji systemu. Najlepiej zrobić obraz systemu Windows 10  by potem sobie odtworzyć na dysku a nie instalować. 

Użycie tego typu  recovery to 5-10 minut i ma się w pełni działający system z dnia zrobienia recovery a nie instalowanie od podstaw. 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...