Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kosa za paypala

DAx.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie i liczę na szybką odpowiedź. Umówiłem się z gościem, że da mi 130 euro wzamian za kosę. Wysłał kasę i na email przyszła mi taka oto wiadomość

http://iv.pl/images/70575053814366560057.png

z tym, że jest tam napisane, że konto na paypalu załaduje się w ciagu 24h, a ja nie wiem jak działa paypal i nie wiem, czy gość może tą kasę jakoś cofnąć. Pomożecie?

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Z tego co wyczytałem ludziom dochodziło po 10-15 minut nawet w kilka godzin, a informacji o 24h nigdzie nie wyszukałem. 

Widziałem kiedyś podobne screeny i to był własnie scam.

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Gość tam płacze, że potrzebuje kosy na teraz, że zaraz pójdzie na policje, także zapewne jest to scam :v Ogólnie dziwi mnie to, bo gość ma 5 stron repów na steamie, a z resztą, mi się nie spieszy, więc poczekam ;d

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Dodatkowo na screenie napisane jest "Kwota należna: 0 euro", co dopiero teraz zobaczyłem, ale nic, poczekam, żeby później nie było, że go oszukałem.

Dzięki za pomoc chłopaki :)

Opublikowano

Ogólnie to jest przedpłata, którą musi zaakceptować osoba która ci wysłała właśnie takową opcję - wyślesz kosę = anulowanie przez niego wpłaty.

Jest to bardzo stare, i ludzie się na to nabierają - tym bardziej na Polskim PayPalu, bo na Angielskiej wersji jest to napisane że jest to przedpłata.

Opublikowano

Radze ci sie nie wymieniać napisać mu taki "Kiedy dostane pieniądze ty dostaniesz kose " i tyle

Milunia ! życiem Kubi Producentem

Opublikowano

Ja pier**le. Pierwszy raz widzę fakturę w dwóch językach jednocześnie. Ja wysyłałem kilka razy większe sumy. Zazwyczaj osoba otrzymywała pieniądze do 10min. Jak będzie wał, to zgłoś go na policje.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...